Преди пет години Атлетико се наложи над Реал, но Бензема впечатли света по невероятен начин (ВИДЕО)


Преди пет години Атлетико се наложи над Реал, но Бензема впечатли света по невероятен начин (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4166 0

Преди пет години много неща бяха различни. "Висенте Калдерон" беше "домът" на Атлетико, Кристиано Роналдо беше част от Реал Мадрид, но Карим Бензема блестеше отново. На днешния ден (10.05), преди 5 години - през 2017 г., Атлетико имаше тежката задача да приеме градския си съперник Реал в полуфинален реванш на Шампионска лига. "Дюшекчиите" имаха да наваксат аванс от три гола пасив, който португалската легенда Кристиан Роналдо беше реализирал на "Сантиаго Бернабеу", а 53 422 зрители очакваха първия съдийски сигнал на Джунейт Чакър на "Висенте Калдерон".

Тимът на Атлетико Мадрид започна срещата по невероятен начин и след само 16 минути върна две попадения, но домакините така и не успяха да се класират за финала на Шампионска лига. Всичко вървеше по план за момчетата на Диего Симеоне до края на първата част, когато Карим Бензема показа на света своята класа за пореден път. 

Французинът излъга трима бранители на домакините за да асистира на Иско за попадението, което, до голяма степен, реши двубоя. Националът си поведе топката по левия фланг и успя да навлезе в наказателното поле, докато трима от "червено-белите" се опитват да го спрат. В крайна сметка той направи "невъзможното", а испанецът направи, така че усилията на нападателя да не са били напразно. Срещата завърши 2:1 за "дюшекчиите", но с общ резултат от 4:2 Реал се класира на финала, където се наложи над Ювентус с 4:1 в Кардиф.  

А ето какви са последните развития по сагата с Килиан Мбапе!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички