Идеалният състав под ръководството на Карло Анчелоти през годините


Идеалният състав под ръководството на Карло Анчелоти през годините
Снимка: Getty Images

7246 0

След като стана шампион на Испания с Реал Мадрид, великият Карло Анчелоти може да се похвали с факта, че той е първият треньор, който е ставал шампион във всички топ 5 първенства на Европа – Висша лига, Ла Лига, Серия А, Бундеслига и Лига 1. Татко Карло е ставал шампион още с Байерн Мюнхен, Челси, Милан и ПСЖ.

Френското издание „Football.fr” „сглоби“ идеалния състав на Анчелоти от играчите, които са ставали шампиони под негово ръководство през годините.

На вратата е избран Мануел Нойер, който и до днес е част от Байерн Мюнхен. Той е предпочетен пред други изключителни вратари, сред които са Тибо Куртоа, Петър Чех и Нелсон Дида.

За десен бек е избран легендарният бразилец от Милан – Кафу, който е един от най-добрите в историята на своя пост. Двамата централни защитници са Джон Тери (Челси) и Алесандро Неста (Милан). На позицията ляв бек е посочен друг легендарен играч на Милан – Паоло Малдини, който сега е директор в клуба.

В халфовата линия личат имената на Андреа Пирло и Рикардо Кака (Милан), както и на Лука Модрич, който в момента е под ръководството на италианския наставник.

Двамата нападатели в този въображаем, но титаничен състав са Златан Ибрахимович и Карим Бензема.

Разбира се, има още много футболисти от световна класа, които са играли при Анчелоти като треньор и този състав би могъл да бъде много разнообразен.

Вижте още: Тиери Анри каза, че цяла Европа се страхува от Реал Мадрид, но "кралете" ги е страх от...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички