Финалът с Байерн в Шампионска лига, даващ надежда на Интер: 30% притежание на топката и 2 пъти по-малко удари (ВИДЕО)


Финалът с Байерн в Шампионска лига, даващ надежда на Интер: 30% притежание на топката и 2 пъти по-малко удари (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1707 0

Манчестър Сити не е бил по-близо до спечелването на трофея от Шампионска лига за първи път в историята си. "Гражданите" на Пеп Гуардиола сякаш са си научили последните уроци в надпреварата, а в същото време няма съмнения, че към момента са най-добрият отбор в световния футбол.

В същото време срещу тях се изправя отбор, който е далеч от най-добрите си моменти - Интер. Неизбежна е препратката и към 2010 година, когато "нерадзурите" отново не са фаворит във финала в Шампионска лига, но побеждават Байерн Мюнхен... и то с 2:0 в редовното време.

Дежа вю: Може ли финалът в Шампионска лига от 2010 година да се повтори през 2023 година?

Трябва да отбележим, че тогава Интер отново е отписван от повечето, но все пак шансовете му според специалисти, анализатори и букмейкъри са по-сериозни, отколкото сега. Например, тогава коефициентът за "нерадзурите" е бил около 2,40, а за опонента - около 3,20.

Поглеждайки към този показател сега, той е доста по-респектиращ в полза на Манчестър Сити. Ставката за исторически първи триумф за "гражданите" е около 1,50, а за четвърти трофей в надпреварата в полза на Интер е около... 6,50.

В онзи дуел отпреди над 10 години между германския тим и италианския му съперник притежанието на топката е било в полза на бъдещия шампион в само 32% от времето, като не се очаква този процент да нарасне за отбора срещу Сити.

В същото време ударите са били 21 срещу 11 в полза на Байерн Мюнхен, но забележете, точните изстрели са били повече на сметката на "нерадзурите" - 7 срещу 6. Герой тогава пък стана Диего Милито, след като вкара и двете попадения. Можете да видите видео от въпросния финал чрез кадрите по-долу в материала.

Големият мач от надпреварата тази година е днес, 10-и юни, от 22:00 часа българско време. Ще можете да следите финала в Шампионска лига Манчестър Сити - Интер НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички