Предаде ли се Ливърпул? Клоп обяви има ли шанс мърсисайдци да отстранят Реал Мадрид


Предаде ли се Ливърпул? Клоп обяви има ли шанс мърсисайдци да отстранят Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

3766 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори на официална пресконференция преди реванша от 1/8-финалите от Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Мърсисайдци загубиха с катастрофалното 2:5 насред „Анфийлд“ в първата среща. Германският специалист и възпитаниците му обаче не са отписали решителния сблъсък на „Сантяго Бернабеу“.

Ливърпул ще преследва победата срещу „Краля на Европа“. Клоп е на мнение, че е добре неговият тим да е считан за аутсайдер с оглед и на резултата от първата среща.

„Дори да имаме 1% шанс да продължим на ¼-финалите, ще опитаме. Играем срещу силен съперник и ще се опитаме да спечелим. Това е възможно. Затова сме тук. Ще видим докъде можем да стигнем. След като можем да изненадаме сами себе си в негативен план, можем да го направим и с обратен знак. Трябва да покажем най-доброто от нашата игра само за да спечелим този мач, а какво остава да продължим напред“, коментира Клоп.

В първия мач проблем бяха контраатаките на Реал през второто полувреме. Не успяхме да се удържим Винисиус и Бензема през цялото време, но през голяма част от двубоя успяхме. Тактически трябва да бъдем суперактивни, със и без топка. Нашата преса в средата на терена трябва да е изключителна. Нужно е да поемаме рискове, но да не допускаме контраатаки. Искаме да направим това, което направихме през първото полувреме на "Анфийлд", но без допуснатите голове. Вероятно няма да продължим напред. 100% от хората тук смятат, че нямаме шанс. Ако аз съм единственият, който мисли, че имаме минимален такъв, е добре. Хубаво е, че сме пълен аутсайдер. Предпочитам да съм в положението на Карло - да имам преднина от три гола“, продължи германецът.

Реал никога не губи увереност. Те са огромен клуб с манталитет. Имат цялото ми уважение, те са фантастичен отбор. Загубихме големи финали срещу тях, но изиграхме добри мачове. Един от най-добрите отбори в света. Ние обаче сме тук, за да победим", заяви още Клоп.

А ето какво обяви Карло Анчелоти.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички