Интер и Аякс са аут от Шампионска лига, Реал Мадрид продължава напред (всички резултати)


Интер и Аякс са аут от Шампионска лига, Реал Мадрид продължава напред (всички резултати)
Снимка: Getty Images/Guliver

2848 0

Интер е аут от Шампионска лига! Това е голямата новина от последните мачове в груповата фаза на турнира, след като "нерадзурите" не успяха да победят Шахтьор като домакин и завършват на последното четвърто място в групата. Реал Мадрид пък оглави групата след победа над Борусия Мьонхенгладбах.

С късен гол Аталанта успя да пречупи Аякс и да се пребори за второто място в група D. Нидерландският гранд ще трябва да се примири с участие в Лига Европа. Ливърпул пък си позволи "хикс" като гост на Мидтиланд в другия мач от групата. Щастлива развръзка и за Атлетико Мадрид, който спечели гостуването си на РБ Залцбург и ги прати в Лига Европа.

Победителите в група С Манчестър Сити и Порто завършиха груповата фаза с още една победа на сметката си. ПСЖ пък доиграха срещата си от вторник вечерта и не пощадиха своя съперник, разгромявайки го с 5:1 - хеттрик на Неймар и две попадения на Килиан Мбапе.

ГРУПА D 

19.55 часа: Аякс 0:1 Аталанта

19.55 часа: Мидтиланд 1:1 Ливърпул

След червен картон за Аякс и гол на Аталанта в края на срещата италианският тим успя да се пребори за второто място в групата и продължава напред. Ливърпул, който си осигури първото място в миналия кръг, си позволи "хикс" с непретенциозния Мидтиланд, като Юрген Клоп пусна не малко резерви в игра.

ГРУПА H 

19.55 часа: ПСЖ 5:1 Башакшехир (доигра се от 8.12)

След вчерашния расистки скандал, помрачил срещата между ПСЖ и Башакшехир, днес двубоят продължи от минутата, в която бе прекъснат. ПСЖ тотално надигра своя съперник и го разгроми с хеттрик на Неймар и два гола на Килиан Мбапе. Победата донесе и първото място на ПСЖ в групата, докато Лайпциг остана втори.

ГРУПА А

22.00 часа: Байерн Мюнхен 2:0 Локомотив Москва

22.00 часа: РБ Залцбург 0:2 Атлетико Мадрид

Европейският шампион Байерн Мюнхен спечели комфортно срещу Локомотив Москва, докато Атлетико успя да спечели гостуването си на РБ Залцбург и да затвърди второто си място в групата. Австрийците ще играят в Лига Европа.

ГРУПА В

22.00 часа: Интер 0:0 Шахтьор

22.00 часа: Реал Мадрид 2:0 Борусия М'Гладбах

Реал Мадрид си свърши работата в последния мач и спечели комфортно срещу Гладбах, като дори завърши на първото място в групата. Интер обаче се превърна в голямата издънка на тазгодишното издание, след като не успя да бие Шахтьор в последния си мач и ще завършва на последното четвърто място. Украинците ще играят в Лига Европа.

ГРУПА С

22.00 часа: Манчестър Сити 3:0 Марсилия

22.00 часа: Олимпиакос 0:2 Порто

Победителите в тази група - Манчестър Сити и Порто, нямаха проблеми да спечелят и последните си мачове. Олимпиакос обаче излезе "победител" в дуела за третото място и ще играе в Лига Европа, докато Марсилия ще трябва да насочи силите си изцяло към френската Лига 1.

Какво се случи в мачовете от вторник вечер и как изглеждат останалите четири групи след последните двубои - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички