Реал Мадрид си свърши работата, дори спечели групата си в Шампионска лига


Реал Мадрид си свърши работата, дори спечели групата си в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3609 0

Реал Мадрид няма да играе в Лига Европа, въпреки че имаше сериозна такава вероятност. "Белия балет" надделя уверено с 2:0 над Борусия (Мьонхенгладбах) и изигра изключителни 90 минути пред угрозата да остане в по-слабия от двата европейски клубни турнира. 

"Кралския клуб" свърши работата си през първото полувреме, след като преди няколко седмици в Германия допуснаха изоставане от 0:2 от същия съперник. Още в 9' Бензема се възползва от прекрасно центриране на Васкес и реализира за 1:0. В 31' упражнението беше повторено, но този път Родриго отдясно центрира, а френският стрелец се разписа с глава, оставен отново непокрит. 

Цяло чудо е, че резултатът не набъбна до по-висок резултат, но Реал Мадрид направи много пропуски, а Ян Зомер се отчете с няколко брилянтни намеси. 

Така Реал Мадрид печели групата си, след като започна трагично в турнира и имаше само 1 точка след 2 мача, а освен това загуби и двата си мача от Шахтьор Донецк. Въпреки това "белите" с актив от 10 точки изпреварват Борусия, който завършва с 8 пункта. Интер не успя да спечели срещу Шахтьор и остава едва на 4-о място. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 9' Реал Мадрид успя да дръпне напред в резултата. Нападението на "белите" се разви отдясно, където Васкес проби необезпокояван по крилото и центрира идеално към далечната греда, където Бензема надскочи двама и с удар с глава реализира за 1:0. 

Малко след гола и гостите имаха шанс да отбележат. Щиндъл изведе перфектно Плеа сам срещу Куртоа, нападателят нахлу в наказателното поле и стреля покрай вратаря, но и покрай вратата - страхотен пропуск за Мьонхенгладбах. 

По идентичен начин падна и втория гол за Реал Мадрид в мача. В 31' нападението на тим се разви отдясно, където Родриго финтира Вендт и с прекрасно центриране към далечната греда намери Бензема. Той отново бе останал без персонален пазач, стреля с глава и покачи резултата на 2:0. 

6 минути преди края на полувремето Реал можеше да реши всичко в срещата след поредното страхотно центриране на Родриго, но този път по трева за Модрич. Той засече от движение, но ударът му срещна страничната греда. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

В 49' Реал отново можеше да вкара по познатия начин - центриране от десния фланг за Бензема, който между Гинтер и Елведи отново спечели топката, но този път Зомер отрази. 

"Белия балет" продължи да диктува темпото в мача и рядко позволяваше на Борусия да атакува опасно. В същото време по-опасните атаки бяха за домакините, а в 63' Зомер отново трябваше да се намесва решаващо при много силен удар на Кроос от 17 метра - отново пропуск за "кралете". 

В 65' защитата на Реал за пръв път се пропука, след като при статично положение топката попадна у Плеа, който веднага стреля от 7 метра, но встрани от вратата. 4 минути по-късно "кралете" имаха отличен шанс за гол, след като Бензема изведе Винисиус сам срещу вратаря, но той реши да търси двойно подаване с французина и защитата все пак се справи с опасността. Веднага след това ново нападение на "белите" се разви с по едно докосване и Модрич се озова на стрелкова позиция, но беше неточен. 

Като по чудо резултатът не стана 3:0 в 74'. Тони Кроос получи сам по лявото крило, нахлу към наказателното поле и центрира перфектно към Рамос, който стреля с глава, но по някакво чудо Сомер успя да се намеси. Топката остана в игра, Бензема стреля силно от 3-4 метра, но топката срещна горната греда. 

В 78' Реал Мадрид за пореден път изпусна страхотно положение. Бензема получи топката пред дъгата на наказателното поле, увлече няколко играчи и пусна за Васкес, отдясно в пеналтерията. Той стреля, но страничният стълб отново бе верен помощник на Зомер. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Варан, Рамос, Васкес, Каземиро, Модрич, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема

Борусия М: Зомер, Венд, Елведи, Гинтер, Лайнер, Крамер, Тюрам, Нойхаус, Щиндл, Емболо, Плеа 

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Двубоят е от изключително значение за испанския гранд, който рискува мястото си на елиминационната фаза. Двата тима ги дели само 1 точка в класирането в групата. За да продължи напред, Борусия се нуждае да не губи в Мадрид или Шахтьор да завърши наравно с Интер.

Задачата на Реал е по-трудна. За да останат в любимия си турнир, "белите" трябва или да победят германския тим, или да постигнат равенство, при условие че в паралелния мач Интер победи Шахтьор. Ако и "белите", и украинците претърпят поражения, Реал отпада в груповата фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички