Последният победител в Лига Европа катастрофира на старта на Шампионска лига


Последният победител в Лига Европа катастрофира на старта на Шампионска лига
Снимка: GettyImages

1828 0

Спортинг Лисабон започна с летящ старт тазгодишното си участие в Шампионска лига, след като срази с 3:0 като гост последния победител в Лига Европа - Айнтрахт Франкфурт. По този начин португалският гранд се изкачи на първа позиция във временното класиране, като се има предвид, че предстои срещата между Тотнъм и Олимпик Марсилия тази вечер. 

И трите попадения паднаха през втората част, като точни за гостите бяха Едуардс, Тринкао и Сантош в съответно - 65, 67 и 82-рата минута. Победителите контролираха топката през 57% от времето, докато домакините съумяха да създадат повече голови положения - 11, докато Спортинг създаде с 3 по-малко.

Домакините започнаха по-добре срещата и отправиха опасен удар още в 3-ата минута, но бе чудесно спасен. В 12-ата минута главният съдия без да се замисли отсъди дузпа за гостите, но след преглед с ВАР - тя бе отменена.

Между 36-ата минута и края на първата част двата тима си размениха по едно опасно положение, като първо Едуардс се опита да открие резултата, а след това същото стори и Коло, но и двамата не съумяха.

Именно Едуардс съумя да открие в 65-ата минута, когато той успя да получи страхотно подаване от Морита, а не след дълго - умело прати топката в противниковата мрежа.

След само 120 секунди голмайсторът се превърна в асистент, тъй като центрира по чудесен начин, а Тринкао засече топката и удвои разликата. 

Попадението на Сантош в 82-рата минута, дошло след центриране на Поро, бе последното опасно положение в срещата, като интересните атаки през втората част бяха пред домакинската врата. За ужас на феновете на "орлите" - те бяха реализирани за крайното 0:3.

Тук следете развоя НА ЖИВО на всички срещи от Шампионска лига за вечерта!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички