Байерн започна защитата на титлата си с разгром над Атлетико


Байерн започна защитата на титлата си с разгром над Атлетико
Снимка: Gulliver/GettyImages

4095 0

Отборът на Байерн Мюнхен започна с разгромна победа защитата на трофея си в Шампионската лига. Баварският гранд спечели домакинството си на Атлетико Мадрид с 4:0 и не даде никакви шансове на своя противник. Кингсли Коман вкара два гола за успеха, а по веднъж се разписаха Леон Горецка и Корентен Толисо.

Така играчите на Ханзи Флик продължиха победната си серия в надпреварата и вече имат 12 поредни успеха. Байерн Мюнхен заема първото място в група А с 3 точки. Атлетико Мадрид е на последната позиция без спечелена точка. В следващите мачове баварците гостуват на Локомотив Москва, докато „дюшекчиите“ са домакини на Ред Бул Залцбург. А ето и всичко по-интересно от днешната среща:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 3-тата минута Ренан Лоди пусна пас по земя в наказателното поле на Байерн Мюнхен, но Луис Суарес не успя да засече подаването.

В 7-мата минута баварците стигат до първата опасност пред вратата на Атлетико. Кингсли Коман центрира отдясно и Левандовски от воле засича, но топката минава покрай вратата.

В 14-тата минута се получи разбъркване пред вратата на "дюшекчиите" след центриране от ъглов удар, при което Никлас Зюле с левия крак отклони топката, но тя срещна страничния стълб на вратата на Облак.

В 27-мата минута Атлетико Мадрид организира добра атака, като топката достигна до Луис Суарес, но ударът на уругваеца бе много слаб.

28' 1:0! В 28-мата минута Байерн Мюнхен стигна до откриване на резултата. Йошуа Кимих се пребори за една топка в центъра на терена, след което намери Кингсли Коман, който бе безпощаден пред вратата на Облак.

40' 2:0! В 40-тата минута баварците стигат до втори гол. Роберт Левандовски започна отлична атака за Байерн Мюнхен, при която намери Кигнсли Коман. Французинът пусна диагонален пас към Леон Горецка, който с мощен удар прати топката за втори път във вратата на Атлетико Мадрид.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 47-мата минута Жоао Феликс вкара топката в мрежата на Мануел Нойер. При повторението обаче става ясно, че Луис Суарес пречи на немския вратар и попадението е отменено.

В 60-тата минута Томас Мюлер има възможността да сложи точка на спора. Ударът на германеца обаче минава покрай вратата на Облак.

В 64-тата минута гостите имат страхотен шанс да се върнат в мача. При отлично организирана контраатака Жоао Феликс намира непокрия Караско, който отправя удар, но не успява да уцели вратата от непосредствена близост.

66' 3:0! В 66-тата минута всичко за Атлетико Мадрид приключва. Получава се разбъркване в наказателното поле на "дюшекчиите", след което топката е изчистена. Тя попада на крака на Корентен Толисо, който с феноменален удар отдалеч праща топката за 3-ти път във вратата на Облак.

72' 4:0! В 72-рата минута нещата придобиват формата на разгром. Томас Мюлер намира Кингсли Коман, който тръгва на самостоятелен пробив и след като преминава през отбраната на Атлетико, реализира 4-тия гол за Байерн Мюнхен в срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БАЙЕРН МЮНХЕН: Нойер, Зюле, Павар, Кимих, Левандовски, Горецка, Ернандес, Толисо, Мюлер, Алаба, Коман

АТЛЕТИКО МАДРИД: Облак, Коке, Жоао Феликс, Луис Суарес, Ренан Лоди, Йоренте, Савич, Ерера, Фелипе, Караско, Трипиър

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

За последно двата отбора играха един срещу друг в груповата фаза и на сезон 2016/17, когато си размениха минимални домакински победи с по 1:0. Байерн е в поредица от 11 поредни победи в Шампионска лига, след като спечели трофея с невижданата досега серия.

През този сезон тимът спечели 6 от седемте си мача във всички турнири, но тежкото поражение с 1:4 от Хофенхайм в края на септември разкри в пълна силна слабостите в отбрана.

"Дюшекчиите" имат две нулеви равенства от началото на сезона и отново е страховита сила в защита, но сега има невероятно подкрепление в атака - голмайстор №3 в историята на Барселона Луис Суарес.

За последно Байерн и Атлетико играха един срещу друг в груповата фаза и на сезон 2016/17, когато си размениха минимални домакински победи с по 1:0. Байерн е в поредица от 11 поредни победи в Шампионска лига, след като спечели трофея с невижданата досега серия.

През този сезон тимът спечели 6 от седемте си мача във всички турнири, но тежкото поражение с 1:4 от Хофенхайм в края на септември разкри в пълна силна слабостите в отбрана. "Дюшекчиите" имат две нулеви равенства от началото на сезона и отново е страховита сила в защита, но сега има невероятно подкрепление в атака - голмайстор №3 в историята на Барселона Луис Суарес. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички