Плейофи за влизане в Шампионска лига: Галатасарай шокира Молде, Брага разнищи Панатинайкос


Плейофи за влизане в Шампионска лига: Галатасарай шокира Молде, Брага разнищи Панатинайкос
Снимка: Getty Images

4268 0

През изминалата вечер (23 август) се изиграха още 3 от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. В най-интересния от тях Галатасарай измъкна победата срещу Молде в самия край, побеждавайки с 3:2 като гост в Норвегия преди реванша в Турция след седмица.

Галатасарай шокира Молде

Срещата стартира страхотно за домакините от Норвегия, които поведоха рано-рано в осмата минута чрез Мартин Елингсен. Турския шампион обаче не се предаде и осъществи обрат само за 4 минути. Серхио Оливейра изравни в 25', а в 29' обратът бе пълен след гол на Мауро Икарди. Попадение на Йунус Акгън за 3:1 пък бе отменено в 43' от ВАР след нарушение.

Втората част стартира добре за домакините и след само 11 минути игра Кристофер Хауген засече подобаващо центриране и с убийствен удар изравни за 2:2. Последваха доста положения и пред двата тима, но всичко приключи в третата минута на добавеното време, когато пас на Икарди намери норвежеца Фредерик Мидстьо, който вкара във вратата на Молде и оформи крайното 3:2 за турците.

Брага разнищи Панатинайкос

Без сериозни проблеми премина домакинския мач на Спортинг Брага срещу гръцкия Панатинайкос. Португалският тим стигна до комфортен аванс от 1 гол преди реванша в Гърция, побеждавайки "зелените" с 2:1. Единствените попадения в мача бяха отбелязани от Абел Руис в 51-ата минута и Алваро Джало в 73'. В 95' пък Даниел Манчини оформи крайното 2:1.

В последния мач от вечерта пък израелския Макаби Хайфа и швейцарския Йънг Бойс пък не успяха да излъчат победител, завършвайки при резултат 0:0 в Израел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички