Отново е време за Шампионска лига: Гигантски сблъсък открива 1/8-финалите


Отново е време за Шампионска лига: Гигантски сблъсък открива 1/8-финалите
Снимка: Getty Images

2124 0

След 3 месеца пауза най-комерсиалният футболен турнир - Шампионска лига се завръща! Елиминационната фаза ще предложи изключително интересни двубои, а един от тях ще се изиграе именно тази вечер (14.02). Френският шампион Пари Сен Жермен посреща германския - Байер Мюнхен на "Стад дьо Франс" от 22:00 ч (българско време). В същия час, но в Италия, шампионът на Серия А - Милан приема Тотнъм на Антонио Конте. 

Парижани и баварци не скриха разочарованието от "късмета" си при жребия, тъй като ще им се наложи да изиграят два много тежки сблъсъка още на 1/8-финалите, а всеки един от тях е потенциален носител на трофея за сезон 2022/2023. 

И двата тима определено не са във върхова форма предвид последните си срещи, но все още са лидери в своите първенства, а класата, която съставите им носят, обещава да предложи зрелище за неутралните зрители. 

Байерн все пак е с едни "гърди напред" в сблъсъците с ПСЖ, като през 2020 година спечелиха Шампионска лига след победа с 1:0 на стадион Луж в Лисабон.

Втората среща за вечерта отново противопоставя два отбора, които по принцип са със сериозна визитка във всяко едно състезание, но в колеблива форма през този сезон. 

Милан изостава сериозно в борбата за защита на титлата си на "Ботуша", докато Тотнъм търси своята форма от началото на сезона във Висшата лига и е едва 5-и в класирането. 

За последно в Шампионска лига двата тима са се срещали през далечната 2011 година отново в същата фаза, където "шпорите" минават напред след общ резултат едва 1:0. 

Ще можете да следите развоя на срещите НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички