От аутсайдер до лидер - Борусия Дортмунд след нова победа над Нюкасъл: Това е "групата на смъртта" в Шампионска лига (ВИДЕО)


От аутсайдер до лидер - Борусия Дортмунд след нова победа над Нюкасъл: Това е "групата на смъртта" в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2326 0

Борусия Дортмунд отново победи Нюкасъл, този път с 2:0 у дома на "Сигнал Идуна Парк". Така германците оглавиха класирането в "групата на смъртта" в Шампионска лига, въпреки че потеглиха най-слабо (поне преди по-късната среща между Милан и ПСЖ).

При "свраките" разочарованието пък е огромно, тъй като след победата над ПСЖ дори бяха фаворит за спечелване на групата. Сега остават трети с 4 точки. Борусия е със 7, ПСЖ с 6, а Милан - с 2.

Фюлкруг и Бранд вкараха по едно попадение в двете полувремена, за да донесат така важния успех за домакините. Те стигнаха напълно заслужено до него, докато гостите от Англия отново разочароваха.

Все пак те остават в историята на Шампионска лига за този век, след като за първи път от ноември 1997 година английски отбор използва цели осем различни англичани в титулярния си състав. За последно това стори Манчестър Юнайтед срещу МФК Кошице от Словакия.

В следващия кръг Борусия Дортмунд гостува на "Сан Сиро" срещу Милан (28.11) и при добро стечение на обстоятелствата за тях в мача на "росонерите" срещу парижани, могат още тогава да си гарантират участие в елиминациите. За Нюкасъл пък предстои визита на ПСЖ в четвъртия кръг (28.11).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Малко по-добро начало за домакините, които стартираха по-активно. Първият реален шанс в мача бе за Борусия Дортмунд в 13'. Подаване през центъра на Нмеча намери Бранд, който продължи топката към Фюлкруг.  Централният нападател овладя, след което стреля от границата на наказателното поле, но бе отказан от вратаря на Нюкасъл.

3 минути след това Зюле осигури добър пас в наказателното поле след диагонален удар на Марсел Забицер.  Топката стигна до Адейеми, който стреля, но отново Попе спаси.

Определено Нюкасъл бе затруднен в началните минути и трудно дори играеше с топката.

26' - 1:0! Стигна се до логична развръзка и гол за немския тим. Нмеча подаде към Никлас Фюлкруг, който с едно пусна към Марсел Забицер. След няколко ефектни отигравания в наказателното поле топката намери отново Фюлкруг. Той се разписа от близко разстояние, като голът му е първи в Шампионска лига.

Video edited on Kapwing

След затишие от положения в 45-ата минута Жоелингтон бе намерен с центриране в наказателното поле и се стигна до втория точен удар за "свраките". Той стреля силно с глава, но Кобел показа страхотна намеса и дори улови.

Това бе и най-добрият шанс за гол, открил се пред английския отбор.

ВТОРИ ПОЛУВРЕМЕ

Жоелингтон се отличи с голям пропуск в 56-ата минута. Ливраменто центрира хитро и по чудесен начин в наказателното поле, а нападателят направи добри движение без топка и се озова на отлична позиция. Намери топката добре с глава, но не успя да уцели вратата.

Домакините отговориха две минути след това чрез Бранд. Той стреля от около 30 метра с изключително изпълнение, но Поуп се разтегна максимално и спаси.

В 68-ата минута Гордън поиска дузпа след контакт на топката с ръката на Шлотербек в наказателното му поле. Това обаче не бе достатъчно за 11-метров наказателен удар и той правилно не бе отсъден.

79' - 2:0! След пряк свободен удар за Нюкасъл Борусия организира изключителна контраатака. Адейеми блесна с невероятно дълго подаване. Бранд и Сабитцер се оказаха двама срещу един противников бранител, а Бранд реши да завършва сам и не сбърка след изстрел с левия крак в далечния ъгъл.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Борусия Дортмунд: Кобел, Зюле, Хумелс, Шлотерберк, Риерсон, Забицер, Йозджан, Адейеми, Нмеча, Бранд, Фюлкруг

Нюаксъл: Попе, Хол, Шер, Ласелес, Трипиър, Уилък, Гимараеш, Лонгстаф, Жоелинтон, Уилсън, Ливраменто

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Първата среща видя само едно попадение, но за реванша се очаква повече зрелище. То може да започне още през първото полувреме, като само в един от последните шест двубоя на Борусия Дортмунд резултатът е бил равен на почивката.

Нюкасъл загуби преди две седмици, но остава изключително солиден в групите на турнири на УЕФА. "Свраките" са загубили само 3 от последните 21 мача на който и да е стадион (11 победи и 7 равенства).

Двата отбора са с равен брой точки - по 4, но Борусия заема второто място заради победата в прекия им мач. ПСЖ е лидер в групата с 6 точки, а последен остава седемкратният носител на трофея Милан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички