Онана е и играчът, и вратарят с най-много голови грешки в Шампионска лига от 5 години насам


Онана е и играчът, и вратарят с най-много голови грешки в Шампионска лига от 5 години насам
Снимка: Getty Images

993 0

Вратарят на Манчестър Юнайтед - Андре Онана, се превърна в антигерой за своя тим в мача срещу Галатасарай в Шампионска лига. Камерунецът допусна два гола след преки свободни удари, като сгреши значително при втория. Така двата тима завършиха наравно 3:3.

Така грешките, довели до гол във вратата му, които Онана е направил в Шампионска лига, вече са седем. Това установи "Opta Sports". Статистиката му е от сезон 2018/19 насам.

Това е с 3 грешки повече от втория в тази класация - Рафаел Варан, в същия период и най-лош показател сред вратарите. По 3 такива грешки за последните пет години са допуснали Мануел Нойер и Херонимо Рули.

"Opta" отбелязва още, че в петте си мача в турнира този сезон Манчестър Юнайтед е допуснал 14 гола, с което подобрява свой антирекорд от сезон 1994/95. Тогава са били допуснати 11 попадения.

Във всички турнири английският гранд е допуснал 33 гола в първите 20 срещи от кампания 2023/24. Това е най-лошият резултат на тима от сезон 1962/63, когато допусна 43 попадения. А легендата на Юнайтед - Пол Скоулс разкритикува Онана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички