Манчестър Юнайтед остана последен в Шампионска лига: Онана провали "дяволите" в нов трилър с 6 гола (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед остана последен в Шампионска лига: Онана провали "дяволите" в нов трилър с 6 гола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9048 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед отново разочарова с представянето си, както и с крайния резултат, при който финишира. "Червените дяволи" на два пъти имаха аванс от две попадения като гост на Галатасарай, но в крайна сметка приключиха при равен резултат 3:3.

По този начин тимът остава последен в групата си в Шампионска лига! Англичаните са с 4 точки, колкото има и Копенхаген, който е с мач по-малко. Галатасарай пък е с 5 пункта, а лидер е Байерн Мюнхен, който си е гарантирал първото място с 12 точки. Така в последния кръг дори победа над германския колос може да се окаже недостатъчна за Ерик тен Хаг и компания, за да продължат напред.

Гостите определено могат да съжаляват за изпуснатата победа. Още до 18-ата минута те водеха с 2:0 след попадения на Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш. Хаким Зиеш намали в 29-ата след грешка на Андре Онана и гол от пряк свободен удар.

Той се разписа за втори път в 62-рата - отново от фал, този път след още по-недопустима грешка от Онана. Все пак преди това Скот Мактоминей (55') отново бе възстановил аванса от две попадения.

Така се стигна до 71-вата минута, когато Актюркоглу изравни. До края "червените дяволи" търсеха още голове, но така и не ги намериха след пропуски на Пелистри и Фернандеш. Вторият нацели и гредата с далечен изстрел.

Юнайтед вече е допуснал цели 33 гола във всички турнири през сезона. Най-много след първите им 20 мача от сезон 1962/63, когато инкасира 43.

Хаким Зиеш пък се превърна в третия футболист (откакто има записки - след 2003/04), който вкарва два гола от пряк свободен удар в мач от Шампионска лига. Това правят още Кристиано Роналдо срещу Цюрих (2009) и Неймар срещу Цървена звезда (2018).

Бруно Фернандеш вече има и гол, и асистенция в 16 разлиачни мача за Юнайтед, откакто дебютира през февруари 2020 година. Мохамед Салах има същия брой по този показател за въпросния период за клуб от Висшата лига - никой друг не може да се похвали с това.

В последния мач от груповата фаза Манчестър Юнайтед приема на "Олд Трафорд" Байерн Мюнхен (12 декември). Галатасарай пък гостува в Дания на Копенхаген (12 декември).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички