Оцеляване! Интер удържа безплодния щурм на Порто и е на ¼-финал в Шампионска лига (СНИМКИ)


Оцеляване! Интер удържа безплодния щурм на Порто и е на ¼-финал в Шампионска лига (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3058 0

Интер удържа натиска на Порто и се класира на ¼-финалите в Шампионската лига. Реваншът от осминафиналите на стадион „До Драгао“ приключи 0:0 и „нерадзурите“ продължават в следващата фаза на най-комерсиалния клубен турнир с общ резултат 1:0.

Така грандът от Милано се класира на четвъртфиналите за първи път от сезон 2010/2011. Любопитен факт е, че за втори път „нерадзурите“ отстраняват „драконите“ точно в тази елиминационна фаза след 2005 година.

Сега португалците доминираха, но натискът им се оказа безплоден. Хората на Серджо Консейсао пропиляха доста положения, като насреща си имаха един безпогрешен вратар в лицето на Андре Онана.

В заключителните акорди настана истинската драма, когато в рамките на секунди по време да даденото 7-минутно продължение на два пъти гредите спасиха Интер и италианците оцеляха. Диреците се оказаха последна преграда към мрежата на "Змията" след удари с глава на Мехди Тареми и Марко Груич.

Секунди преди края „драконите“ останаха и с човек по-малко. Съдията Шимон Марчиняк изгони Пепе Акино, показвайки му втори жълт картон.

В крайна сметка Интер продължава напред и ще чака жребия в петък. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Съвсем очаквано двубоят започна с домакински натиск на „драконите“. Още в 3-ата минута Матеус Урибе шутира отдалеч, но Онана показа класа, избивайки в корнер.

Малко след това Еванилсон се запревива на терена. На терена влезе физиотерапевтът на Порто, за да му окаже помощ. В крайна сметка той се вдигна и продължи мача.

В следващите минути домакините продължиха да владеят топката, но не достигаха до чисти голови положения. Футболистите на Интер пък търпеливо изкачваха за бързи контри, играейки добре групирани в защита.

В 19-ата минута Еустакио пробва удар от дъгата на пеналта, но Онана отново се прояви блестящо, улавяйки кълбото в ръцете си.  Интер отговори 180 секунди по-късно, когато Джеко се озова в отлична позиция, но Коща спаси с крак. След вратарят отрази и удар на Барела от гостите.

„Драконите“ продължиха да са по-активни на терена на „До Драгао“. Мехди Тареми нахлу в пеналта в 29-ата минута и стреля, но топката профуча покрай дясната странична греда. В 40-ата минута Еванилсон шутира, но Димарко се хвърли на шпагат и изби в корнер.

Лаутаро Мартинес в първата минута на добавеното време осъществи солова акция, преодоля двама защитници, но Диого Коща спаси удара на нападателя на „нерадзурите“.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят продължи в същото русло след почивката. В 48-ата минута Матеус Урибе изстреля истински снаряд, преминал над напречната греда.

В следващите минути играта отново се поизравни. Чистите положения липсваха и пред двете врати.

Домакините трябваше да тръгнат на риск напред. Те обаче изпитваха сериозни трудности в нападение. Едва в 76-ата минута дойде първия точен удар за второто полувреме. Отправи го Марко Груич, но Онана се справи.

Последва неточен шут на Чалханоглу за Интер. Малко след това резервата Лукаку нахлу в пеналта, но не намери правилното решение и се стигна до корнер. В 84-ата минута Онана улови удар на Галено.

До края пред вратата на Онана вреше и кипеше. В 3-ата минута на добавеното време след центриране в наказателното поле на Интер, Тони Мартинес пробва ножичен изстрел от близка дистанция, но не уцели целта.

Около 60 секунди по-късно след рикошет Иван Маркано би отблизо, но Дензел Дъмфрис изчисти от голлинията. След това Махди Тареми плонжира и стреля с глава, но Онана изби в страничната греда. Малко след това след ново центриране и Груич от точката на дузпата засече с глава, но също нямаше късмет и тресна напречната греда.

Порто завърши мача с човек по-малко на терена, след като в седмата минута на добавеното време Пепе Акино получи втори жълт и и съдията го изгони. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Порто: Коща, Пепе, Кардозо, Маркано, Зайду, Еустакио, Урибе, Груич, Галено, Еванилсон, Тареми

Интер: Онана, Бастони, Ачерби, Дармиан, Димарко, Мхитарян, Чалханоглу, Барела, Дъмфрис, Джеко, Мартинес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За домакините участие няма да може да вземе Жоао Марсело, Жоао Марио, Мейехдо. Най-голямата липса е Отавио, който няма да може да вземе участие заради изкарания си червен картон. Далбер и Госенс пък със сигурност изпускат мача за "нерадзурите". Кореа и Шкриниар имаха проблеми преди срещата.

След успеха на "Джузепе Меаца" срещу "драконите" Интер не демонстрира толкова добра форма, като има две загуби и една победа. Пораженията оидват от Болоня и Специя. Порто пък загуби от Жил Висенте, но след това записа два успеха.

През този век двата отбора са се срещали общо пет пъти в Шампионска лига. До този момент Интер има три успеха срещу една победа за Порто. Един от мачовете пък е завършил наравно. Във въпросните пет сблъсъка са паднали общо 12 попадения, като именно мачът преди три седмици бе най-малко голов до момента в този период.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички