Ариго Саки посъветва Интер как да играе срещу Сити и обяви: Холанд може да бъде спрян с... пушка


Ариго Саки посъветва Интер как да играе срещу Сити и обяви: Холанд може да бъде спрян с... пушка
Снимка: Getty Images

1998 0

Бившият треньор на Милан - Ариго Саки, посочи как Интер може да победи Манчестър Сити във финала на Шампионска лига. Италианецът се пошегува за начина, по който "нерадзурите" могат да спрат нападателя на английския шампион - Ерлинг Холанд.

"Как Интер може да спре Ерлинг Холанд? С пушка... Шегата настрана, крайните защитници на Интер ще бъдат прикрепени към крилата на Сити, а това означава, че Холанд остава сам сред тримата централни защитници. Освен ако някой от тримата не затвори Де Бройне или не се включи друг играч, Ман Сити ще превъзхожда Интер в средата на терена", анализира Саки, цитиран от "La Gazzetta dello Sport".

"При срещата на моя Милан с Наполи на Марадона и Карека, се притеснявах да не позволя на тези звезди да овладеят топката. Ето защо поисках натиск от страна на плеймейкъра. Интер обаче не пресира много. Мисля, че те ще изградят игра, основана на внимание към отбраната и бързи контратаки", продължи именитият треньор.

"Не можеш да победиш съперника си чрез схема, просто трябва да имаш силна мотивация, висок отборен дух и план за игра, който подобрява качествата на отбора и отделните играчи. Интер играе добре на контратака, трябва да се съсредоточи върху това и да плаши Ман Сити с бързи избухвания, за да не се чувстват толкова свободни, колкото биха искали.

Срещу Ман Сити не можеш да седиш в защита през всичките 90 минути, рано или късно те ще отбележат гол", завършва Саки. Междувременно, стана ясно, че във финала Интер ще промотира любопитен спонсор на екипите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички