Нов удар по Барселона: УЕФА може да изхвърли клуба от Шампионска лига


Нов удар по Барселона: УЕФА може да изхвърли клуба от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

7384 0

Завеждането на делото от прокуратурата и повдигнатите обвинения срещу Барселона, ще застрашат сериозно шансовете на клуба да участва в европейските турнири през следващия сезон.

Шампионска лига отново мираж за Барселона?

Всичко подсказва, че УЕФА вероятно ще прецени, че репутацията на Шампионска лига ще бъде накърнена от присъствието на каталунския отбор в европейските турнири през следващия сезон. Член 4 от правилата на турнира не оставя място за никакво съмнение. Всъщност този член влиза в сила, за да донесе защита за духа на играта и по-специално ценностите, които УЕФА възнамерява да установи, за да осигури достойно състезание.

Правилата на Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите определят в параграф G от член 4 критериите и процедурите за приемане на клубове. Там се подчертава, че те не могат да участват по никакъв начин в незаконното повлияване на мачове както на национално, така и на международно ниво. Нещо, което противоречи пряко с мотивите на внесеното от прокуратурата обвинение.

УЕФА си запазва правото да не допуска клубове, които, след като са спечелили участието си в европейските състезания, не отговарят на всички условия, посочени в регламентите на гореспоменатите състезания. Във въпросния регламент става ясно, че репутацията на състезанията не може да бъде поставяна под въпрос.

Преди дни от УЕФА поискаха информация за хода на разследването, исканията и какво се твърди в тях. Това предизвика тревога както в Нион, така и на "Камп Ноу". Следващата кампания в Шампионска лига може да бъде много опасна за "блаугранас".

След повдигнатите обвинения стана ясно, че бившият президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу дори може да влезе в затвора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички