"Като Роналдиньо и Ривалдо съм"! Звезда на Барселона се сравни с 2 от най-големите бразилски легенди


"Като Роналдиньо и Ривалдо съм"! Звезда на Барселона се сравни с 2 от най-големите бразилски легенди
Снимка: Getty Images/Guliver

3615 0

Нападателят на Барселона - Рафиня, направи любопитно изказване, сравнявайки се с две от най-големите легенди на бразилския футбол. Бързоногото крило видя у себе си прилики с Роналдиньо и Ривалдо.

Той последва стъпките на двете големи имена на "селесао", подписвайки с Барселона по време на летния трансферен прозорец. Бразилецът бе привлечен от Уулвърхямптън за сумата от 55 млн. евро. 

Към момента обаче той е все още далеч от постиженията на своите предшественици. След акостирането си на "Камп Ноу" Рафиня има на сметката си изиграни 36 двубои във всички турнири с екипа на "лос кулес", в които записа 8 гола и 9 асистенции. Новият ас в състава на Шави обясни по какво си прилича с двете легенди на каталунците.

"Не знам много за характера на Ривалдо извън терена, но знам, че Роналдиньо и вътре, и вън беше винаги еднакъв, винаги усмихнат. В живота съм повече като Роналдиньо, а в игра приличам повече на Ривалдо - по-фокусиран и по-сериозен", коментира Рафиня пред "Mundo Deportivo" и продължи накратко за ситуацията в отбора.

"Трябва да се подобрим, но да играеш мачове на всеки три дни тежи. Настоящата свободна седмица беше важна за възстановяване и почивка. От тренировките виждах, че се нуждаем от такава, за да се върнем по-добри", допълни още той.

Самият бразилец, според много фенове, се нуждае от по-голям фокус върху играта си и по-малко съсредоточаване върху странични фактори. Наскоро той нашумя с глупава проява, която му коства контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички