Обвиненията са факт: Четирима, управлявали Барселона, ги грози затвор


Обвиненията са факт: Четирима, управлявали Барселона, ги грози затвор
Снимка: Оф. сайт на Барселона

3129 0

Испанската прокуратура официално обвини Барселона по придобилия популярност случай с бившия съдийски шеф Хосе Мария Енрикес Негреира. В Кралството се съмняват в продължителна корупция в областта на спорта от страна на каталунците, а срещу клуба вече има обвинение и в некоректно управление и фалшифициране на търговски документи.

Обвиненията

Законът обвинява бившите президенти на клуба Сандро Росел и Джосеп Мария Бартомеу, както и екс изпълнителните директори Алберт Солер и Оскар Грау. Припомняме ви, че в основата на обвиненията биват плащанията на стойност близо 7 млн. евро, които от Барселона са направили към бившия вицепрезидент на местната съдийска комисия Хосе Мария Енрикес Негреира срещу предоставянето на “устни съвети”. 

"Услугите" към Барселона

Официално въпросното обвинение гласи, че в ролята си на вицепрезидент Негреира, срещу пари, е предприемал действия, според които Барселона да извлича полза от съдийски отсъждания в своите двубои. Въпросният човек, от позицията си, е можел да решава как да се развиват арбитрите в местната ранглиста, както и кои да бъдат предлагани за международни арбитри.

Като физическо лице Бартомеу рискува да бъде осъден на затвор между 6 месеца и 4 години, глоба и лишаване от правоспособност.

Вижте коя звезда на Барселона стана испанец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички