Грешка тип "Първа лига на България": Скандален рефер подпря Реал Мадрид в самия край! (ВИДЕО)


Грешка тип "Първа лига на България": Скандален рефер подпря Реал Мадрид в самия край! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

15559 0

Полякът Шимон Марчиняк е може би най-добрият футболен съдия през последните две години. Той ръководи миналогодишния финал за Шампионска лига, между Манчестър Сити и Интер, както и финала на Мондиал 2022 - Аржентина - Франция.

Бе длъжен да остави играта да продължи!

Той свири прекрасно днешния полуфинален реванш от Шампионска лига, Реал Мадрид - Байерн, но допусна невероятна грешка в ключов момент. Дълбоко в продължението на срещата, гологлавият рефер неправилно отсъди засада срещу Байерн, след като един от асистентите му вдигна флага.

Шимон Марчиняк

Още: ЕПИЧНО! Реал Мадрид обърна Байерн Мюнхен за секунди - неочакван герой го прати на финала в Шампионска лига към 15-ата (ВИДЕО)

Инструкциите към главните съдии от няколко години са пределно ясни - дори засадата да е явна, пускаш играта да продължи, а тук говорим за сантиметри, ако изобщо има такава. Марчиняк нямаше ясна преценка за ситуацията и много грешно даде сигнал играта да бъде спряна. Байерн довърши атаката и отбеляза, но играчите на Реал спряха да играят още секунда - две преди това и респективно ВАР нямаше право да се намеси.

Шокът стана пълен, защото на повторенията ясно се видя, че Мазрауи, който отиграва топката с глава, всъщност не е в засада, а Матаяс де Лигт, който се разписа след съдийския сигнал, първоначално не прави активен опит да играе с топката и изобщо не е близо до нея при дългия пас. За него е много спорно дали изобщо е в положение "офсайд", защото Рюдигер е на една линия с него и става въпрос за няколко сантиметра, ако не и милиметра.

Не се знаеше как точно щяха да се развият събитията, ако Марчиняк не бе отсъдил засадата, но едно е сигурно - той бе длъжен да остави играта да продължи, въпреки вдигнатия флаг на асистента си.

Абсолютно същото каза и бившият рефер и главен анализатор на испанската телевизия "Гол" и радио "Марка" - Павел Фернандес:

Феноменален гол и дива радост от бъдещото попълнение на Реал Мадрид! (ВИДЕО)

Грандиозно спасяване на Мануел Нойер или пропуски на Винисиус Жуниор и Родриго - решете сами! (ВИДЕО)

Преди "Дер Класикер": Байерн би отбой за Шаби Алонсо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички