На косъм: Имаше ли дузпа за Атлетико Мадрид срещу Сити? (ВИДЕО)


На косъм: Имаше ли дузпа за Атлетико Мадрид срещу Сити? (ВИДЕО)

2742 0

Атлетико Мадрид и Манчестър Сити завършиха при нулево равенство в 1/4-финалния реванш от Шампионска лига. Англичани се класираха на полуфиналите благодарение на първия мач между двата тима, завършил 1:0 в полза на домакините на "Етихад". 

Срещата носеше изключително висок заряд, а напрежението взе връх в голяма част от мача. Спорни ситуации не липсваха. Едно от най-обсъжданите положения бе в заключителните минути на двубоя. С топка в крака Анхел Кореа нахлу в наказателното поле и се срина, претендирайки за нарушение от Жоао Кансело. Такова обаче не бе отсъдено. 

Правилно ли беше решението на главния съдия? По-скоро да. Кансело мина на косъм от това да прати мача в продължения. Защитникът случайно избутва топката преди да закачи крака на Кореа, отклонявайки траекторията ѝ. Намесата на футболиста не е добра, но не нарушава правилата. 

Въпреки че португалският национал макар и случайно действа правилно, крайната дума е на главния съдия. Не съществува правило, определящо с колко от топката даден футболист може да играе преди да събори противников състезател. Ситуацията подлежи на тълкувание и не би съществувало грешно отсъждане.

След ситуацията и последния съдийски сигнал последваха саморазправи между футболисти и фенове. Размириците се пренесоха и в тунела към съблекалните, където играчи от двата тима размениха остри реплики и се опитаха да влязат във физическа саморазправа. 

Въпреки трудния и изпълнен с емоции реванш, Манчестър Сити продължава напред. В следващия кръг на Гуардиола и неговите футболисти предстои да се изправят срещу другия гранд от Мадрид - Реал. Последният път, когато двата отбора се срещнаха в турнира бе през 2020 г. Тогава "гражданите" отстраниха "лос бланкос" на осминафиналите с общ резултат 4:2. 

Наставникът на "гражданите" - Пеп Гуардиола, предрече провал на своя отбор в полуфинала от Шампионска лига срещу Реал и призна за късмет срещу Алетико

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички