Меси и Роналдо няма да играят в 1/4-финалите на Шампионската лига за първи път от 2005 г.


Меси и Роналдо няма да играят в 1/4-финалите на Шампионската лига за първи път от 2005 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

2126 0

За първи път от 16 години Лионел Меси и Кристиано Роналдо няма да играят в 1/4-финалите на Шампионската лига. Това се случи след като Ювентус отпадна от Порто в 1/8-финалната фаза, докато Барселона не можа да навакса изоставането срещу ПСЖ и също напусна турнира.

Последният път, в който нито Меси, нито Роналдо участваха в 1/4-финалите в Шампионската лига беше сезон 2004/05. Тогава Манчестър Юнайтед с Роналдо отпада от Милан, а Барселона губи от Челси. Между 2011 и 2019 г. отборите на двамата големи редовно достигаха този етап от състезанието.

Роналдо беше определен за главния виновник за отпадането на Ювентус от Порто след като за двата двубоя записа само една асистенция и се представи далеч под очакванията. Меси направи всичко възможно в двата мача с ПСЖ като вкара по един гол във всеки, но изпусна дузпа в реванша с парижани и това реши срещата.

Между 2008 и 2018 г. неизменно един от двамата печелеше надпреварата за "Златната топка". Аржентинецът спечели отличието 6 пъти, докато португалският нападател има 5. И двамата имат по 12 номинации за наградата.

А какъв гол-шедьовър вкара Меси срещу ПСЖ, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички