"France Football" посочи датата, на която ще връчи "Златната топка"


"France Football" посочи датата, на която ще връчи "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

2570 0

Церемонията, на която ще бъде възнаграден следващият носител на "Златната топка" ще се състои на 30 октомври, обявиха организаторите от списанието "France Football".

На галавечерта ще бъдат връчени още наградите най-добрата жена футболист, трофеят "Копа" за най-добър млад играч до 21 години, трофеят "Яшин" за най-добър вратар, трофеят "Сократес" за футболисти, които са ангажирани със социални дейности. Посочва се и че номинираните за наградите ще бъдат обявени официално на шести септември, по-късно през тази година.

Големите фаворити за престижното отличие

Безспорно това са тримата футболисти, които направиха най-голямо впечатление през сезона, а именно - Лионел Меси, Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе.

Бълхата стигна до "Обетованата земя", печелейки Световното първенство с Аржентина в Катар и титлата в Лига 1 с ПСЖ. Ерлинг Холанд пък направи умопомрачителен сезон, регистрирайки над 50 гола във всички турнири. Килиан Мбапе се добра до сребърните медали в Катар и стана голмайстор на Мондиала, като се поздрави и със златото в елита на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички