Манчестър Сити може да играе в Шампионска лига догодина дори и да не спечели обжалването


Манчестър Сити може да играе в Шампионска лига догодина дори и да не спечели обжалването
Снимка: Getty Images/Guliver

967 0

Манчестър Сити може да играе в Шампионска лига през следващия сезон дори и тяхната жалба до Спортния арбитражен съд в Лозана да не бъда уважена. Припомняме, че "гражданите" бяха санкционирани от УЕФА с изваждане за 2 години от най-силния клубен европейски турнир, след което от клуба обжалваха пред съда.

Любопитна е една специфична клауза, спомената от съда - "невъзможно е да бъде сложена времева рамка за решение на казуса". Именно това е ключът, който може да отвори портите на Шампионска лига за Манчестър Сити. Специалистът по спортно право Кристофър Фланаган разкрива как може да се случи:

"Като част от процеса на обжалване към Спортния арбитражен съд, Сити има правото да предостави доказателства и да гарантира, че занапред няма да нарушава тези правила, заради които е наложено наказанието. Все още не знаем дали Сити ще се възползва от това право, но ако го стори, УЕФА ще може да изпрати отговор, а при такова развитие - съдията трябва да вземе решение дали гаранцията на Сити за безпроблемно бъдеще в този аспект е сигурна" - сподели Фланаган пред "Дейли мейл".

Ако цялата тази процедура не е решена до 1-ви юли, то Манчестър Сити ще участва в Шампионска лига през сезон 2020/2021 дори и молбата да не бъде уважена, а наказанието ще остане за следващите издания (ако не е уважена молбата).

УЕФА РЕАГИРА СЛЕД МАДРИД 2019 - ПОВЕЧЕ БИЛЕТИ ЗА ФИНАЛА В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички