Алегри издаде рецептата за излизане от кризата за Ювентус


Алегри издаде рецептата за излизане от кризата за Ювентус
Снимка: Gulliver/GettyImages

1073 0

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри какво трябва да подобри отборът му в играта си. Тимът от Серия А има 4 загуби от 12 изиграни срещи във всички турнири от началото на сезона. За да успеят „бианконерите“ да излязат от групите на Шампионска лига и съответно да продължат участието си, тимът трябва да излезе с победа от срещата с Макаби Хайфа.

„Срещата ще бъде трудна“, заяви Алегри на пресконференцията. „Показаха добри неща тук и играха добре срещу ПСЖ. Трябва да внимаваме, не можем да си позволим да допуснем същите грешки отново.“

„Бианконерите“ спечелиха първата си среща с Макаби Хайфа, но не успяха да запазят суха мрежа.

„Трябва да играем като едно цяло, мачът срещу Милан беше подобен на този срещу Бенфика, където можехме да вкараме втори гол“, каза Алегри. „Трябва да се подобрим и да бъдем по-солидни, което е най-лесното и очевидно нещо. Точно сега трябва да направим нещо повече. Детайлите правят разликата, дори само един сантиметър. Имаме нужда от внимание и страст.”

„Предишните две победи бяха подвеждащи и имаме нужда от реалност и практични неща. Това е път, който трябва да извървим. Има силни отбори, но ние не можем да правим определени грешки, трябва да избягваме повтарящите се грешки, които правим от началото на сезона“, заяви Алегри.

„Трябва да сме наясно с важността на утрешния мач, да се борим за всяка топка и да правим прости неща. Имаме нужда от сърце и страст, това е част от пътя след много години на победи. Влагаме цялата си любов и страстта, която Ювентус заслужава, но трябва да правим повече и повече, да си възвърнем самочувствието и да се върнем към предишните стандарти.”

Относно първата среща на Ювентус с Макаби Хайфа Алегри обяви, че тя трябва "задължително да бъде спечелена", а по казаното изглежда, че ще иска тимът му да спечели и втората. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички