Маестрото, който знаеше как с един пас да разсече всяка отбрана (ВИДЕО)


Маестрото, който знаеше как с един пас да разсече всяка отбрана (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2550 0

Едва ли има футболен треньор, който да не иска да разполага с футболист, способен да разчупи играта само с едно докосване. Такъв тип играч бе легендарният португалец Руи Коща, който имаше способността да разсече всяка една отбрана с един-единствен пас.

Тръгвайки от школата на Бенфика, Коща започва професионалната си кариера в португалския гранд през 1990 година. Четири години по-късно силните му изяви го отвеждат в италианския футбол, където подписва с отбора на Фиорентина.

Футболният диригент Руи Коща

При "виолетовите" Коща се задържа седем години и се превръща в любимец на феновете, изигравайки над 200 мача за отбора. Междувременно той пробива сериозно и в националния отбор на Португалия, където се превръща в "диригент" в средата на терена.

Милан плати рекордна сума, за да вземе Руи Коща

Коща действа предимно като атакуващ полузащитник, а през 2001-ва е трансфериран в италианския колос Милан, като се превръща в рекордна покупка на "росонерите" - 43 млн. евро. Следват пет много силни години на "Сан Сиро", в които Коща е част от един от най-силните състави в света.

По време на престоя си в Милан Руи Коща впечатлява с умението си да "чете" играта по съвсем различен начин и да предоставя скрити извеждащи подавания за съотборниците си, разсичайки и най-силните отбрани в света. Именно тази способност на португалеца бе припомнена и от Шампионска лига в специално видео в мрежата:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички