На този ден преди 14 години: Барселона представи на света "Октопода" Серхио Бускетс (ВИДЕО)


На този ден преди 14 години: Барселона представи на света "Октопода" Серхио Бускетс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1969 0

На днешния 13 септември се навършват 14 години от официалния дебют на дефанзивния полузащитник Серхио Бускетс с екипа на Барселона!

Той прави първите си стъпки във футбола в местни тимове в Каталуния, преди да се присъедини към прочутата школа "Ла Масия" през 2005 г., когато е на 16 години.

На 13 септември 2008 г. записва пълни 90 минути при равенството на каталунците с Расинг Сантандер (1:1), а в момента може да се похвали с 684 мача във всички турнири, 18 гола и 43 асистенции. Към всичко това добавяме и 137-те двубоя с националния отбор на Испания...

Прякорът на Бускетс "Октопода" не е случаен - години наред съотборниците му са се изумявали от способността му да пази топката и да печели единоборства на тесни пространства. Преди време и Димитър Бербатов бе оценил подобаващо качествата му:

"Този човек може да чете играта по-добре от всеки друг. Той винаги е три стъпки по-напред от противниците и от самите си съотборници. Висок и слаб е, като мен, не е най-бързият, но винаги е на правилното място на терена. Чувал съм, че в Барселона му казват "Октопода"... Той е невероятен, удоволствие е да го гледаш", бяха думите на Бербо в интервю пред сайта на Манчестър Юнайтед през 2019 година.

Eто и ВИДЕО от дебюта на Бускетс за Барса през 2008 година:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички