Луис Енрике: Четирима треньори, свързани с Барселона, на 1/4-финал. Това е чудо!


Луис Енрике: Четирима треньори, свързани с Барселона, на 1/4-финал. Това е чудо!
Снимка: GettyImages

1566 0

Треньорът на ПСЖ Луис Енрике обърна внимание на факта, че четири отбора, водени от наставници, свързани с Барселона, са достигнали до четвъртфиналите на Шампионска лига този сезон. Довечера ПСЖ и каталунците играят 1/4-финален мач-реванш в турнира.

Кои са четиримата, свързани с каталунците?

Пеп Гуардиола, Шави, Луис Енрике и Микел Артета в различни моменти от кариерата си са играли за Барса или са водили отбора. Първият мач между парижани и шампиона на Испания завърши с победа за каталунците с 3:2.

Той каза, че би искал да е играч на Шави или Гуардиола

"Това е чудо. Четирима треньори, преминали през Барса, стигнаха до 1/4-финалите на Шампионска лига. Не зная кой има повече ДНК от Барселона, но осем отбора правят истинско шоу и много бележат.

Това е чудо за футбола. Не зная дали някога преди са вкарвани толкова голове в първите мачове от четвъртфиналите... Това е ДНК на футбола. Поздравления за всички мои колеги!", каза испанецът, цитиран от "Le Figaro".

Енрике за Шави

Енрике коментира и колегата си Шави. "Всичко, което кажа, ще бъде разбрано неправилно. Но бих искал да бъда негов играч. Всички, за съжаление, се интересуват само от възможността да създадат противоречие.

Няма да се връщам към това, което казах миналата седмица. Бих искал да поработя под ръководството на Луис Арагонес или Пеп Гуардиола. Шави е топ, резултатите го показват", посочи той. А ето какво каза Шави преди реванша с ПСЖ. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички