Сблъсъците, които ще са най-очаквани и интересни в груповата фаза на Шампионска лига


Сблъсъците, които ще са най-очаквани и интересни в груповата фаза на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5818 0

След като стана ясен жребият за груповата фаза на този сезон в най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига, анализаторите определиха най-интересни и очаквани сблъсъци, които ще ни предложи тази фаза от турнира.

Просто е невъзможно на първо място да не бъде поставен този между двете мегазвезди на световния футбол за последните години - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Тяхното легендарно съперичество бе временно преустановено, след като португалецът напусна Испания, но сега съдбата отново ги изправя един срещу друг чрез клубните им Ювентус и Барселона. Противно на някои очаквания, има още немалко любопитни противопоставяния в групите, а ето и кои са те:

Реал срещу Ашраф, Конте и Видал

Крайният защитник Ашраф Хакими се завръща срещу своя бивш отбор, ръководен от италианския наставник, който неотдавна бе спряган за треньор на "кралския клуб". Артуро Видал пък ще излезе в поредна битка срещу този съперник, този път с екипа на нов клуб - Интер.

Байерн - Атлети, отмъщение + завръщане на Ернандес

И двамата отбора имат за какво да си отмъщават. Атлети няма да забрави финала в Европа през 1974 година, когато почти победи Байерн. Германският тим пък още помни полуфинала през 2016 година, когато бе отстранен от "дюшекчиите". А само година по-късно двата тима бяха заедно в групите, където отново испанците изпревариха своя опонент. Лука Ернандес пък се завръща срещу Атлети, откъдето премина в Байерн.

Артур и Пянич със сменени роли

Сблъсъците между Ювентус и Барселона, както вече споменахме, ще ни доставят пореден епизод от битката Роналдо - Меси, но трябва да се отбележи и размяната между двата тима през това лято. Артур и Пянич смениха своите отбори с два трансфера, като сега бразилецът ще се изправи срещу каталунците, откъдето не си тръгна с особено добри чувства, докато босненецът - срещу "бианконерите", където изкара незабравими мигове.

ПСЖ, Лайпциг, Юнайтед

Първите два тима се срещнаха на полуфиналите в последното издание от Шампионска лига, като немският тим определено ще иска да си отмъсти. В същото време парижани все още помнят как бяха драматично отстранени от "децата" на Манчестър Юнайтед след неочакван обрат.

Ливърпул, Аталанта, Аякс

Всички анализатори се обединиха около мнението, че това е групата, от която трябва да очакваме най-много попадения. Всеизвестни са стиловете и на трите тима и определено всички предпоставки за зрелище са на лице.

Припомнете си пълния жребий за груповата фаза на Шампионска лига през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички