Герой от Мондиал 2014 премина със свободен трансфер в ПСВ Айндховен


Герой от Мондиал 2014 премина със свободен трансфер в ПСВ Айндховен
Снимка: Getty Images/Guliver

1685 0

Свободният агент Марио Гьотце, който реализира победния гол за Германия във финала на Световното първенство с Аржентина през 2014 г., подписа с ПСВ Айндховен за две години, съобщиха от нидерландския гранд.

Атакуващият полузащитник, който има 63 мача за националния отбор, бе освободен от Борусия Дортмунд през юни след липса на достатъчно игрова подготовка и контузии. 28-годишният футболист е продукт на школата на „жълто-черните“, но премина в Байерн Мюнхен през 2013. Той се завърна в клуба от провинция Рур през 2016, но не успя да се утвърди като титуляр и получи разрешение да напусне в края на контракта си.

Пристигането на Гьотце е добра новина за ПСВ, който назначи германеца Роджър Шмидт в края на сезона и подписа със сънародника му Адриан Файн от Байерн и нидерландския полузащитник Марко ван Гинкел от Челси преди затварянето на трансферния прозорец в понеделник. Гьотце бе свързван с редица водещи европейски клубове, въпреки че окачестви появилите се спекулации в германските медии като „пълни глупости“. Междувременно се появи информация, че звездата на Борусия - Джейдън Санчо, пък иска да отиде в друг английски отбор, а не Манчестър Юнайтед - ето в кой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички