Куриозният опит на Кристиано Роналдо да вкара като Диего Марадона (ВИДЕО)


Куриозният опит на Кристиано Роналдо да вкара като Диего Марадона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5452 0

Няма футболен фен, който да не е чувал и виждал "Божията ръка" на Диего Армандо Марадона. Години след отбелязаното попадение с ръка мнозина играчи са се опитвали да повторят това, което стори вече покойния Марадона. Един от тях е и носителят на 5 "Златни топки" Кристиано Роналдо, чийто опит обаче не беше особено сполучлив.

В началото на май 2016 година Реал Мадрид играе мач-реванш срещу Манчестър Сити от полуфиналите на Шампионска лига. Първата среща е завършила при резултат 0:0 на "Етихад", като всичко предстои да се реши в реванша на "Сантяго Бернабеу".

В даден момент от срещата Тони Кроос изпълнява ъглов удар, след който Гарет Бейл стреля с глава и уцелва гредата. Атаката продължава и последва високо центриране на далечната греда към Кристиано Роналдо, който обаче не успява да достигне топката и си помага с ръце, за да я вкара в мрежата.

Играта му с ръка е очевидна, но съдията все пак му спестява жълт картон, тъй като португалецът дори е в положение на засада. В крайна сметка Реал Мадрид печели срещата с 1:0 и се класира за финал, където побеждава Атлетико Мадрид след изпълнение на дузпи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички