Преди 12 години: Роналдо вкарва последния си гол за Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


Преди 12 години: Роналдо вкарва последния си гол за Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3955 0

През лятото на 2009 година Кристиано Роналдо се превърна в най-скъпия играч в историята на световния футбол (по това време), след като Реал Мадрид привлече португалската мегазвезда срещу 100 милиона евро (официално трансферът се води на стойност 94 милиона евро). Той беше безспорният лидер на Манчестър Юнайтед и успя да изведе отбора си до титла в последния си сезон на Острова, а на днешната дата (10.05) той отбеляза и последния си гол за "червените дяволи". 

Това се случи в мач от 36-ия кръг, и то срещу градския съперник Манчестър Сити. "Гражданите" тогава не бяха този гранд, който са в момента, но новият собственик вече беше развързал кесията и в отбора личаха имената на Робиньо, Компани, Сабалета и други. В дербито на Манчестър тогава в игра влизат Божинов и Мартин Петров, които тогава бяха на "Етихад". 

Роналдо вкара първия гол в мача тогава, и то по марков начин - с изстрел от пряк свободен удар. Самото попадение не беше нищо особено, след като се стигна до рикошет в стената и това заблуди вратаря на "гражданите". 

Самият двубой завършва с успех 2:0 в полза на "червените дяволи", а второто попадение отбеляза Райън Гигс след асистенция на Димитър Бербатов, който започна мача като титуляр. 

Ето и последното попадение на CR7 с екипа на гранда от Манчестър: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички