Кралят на Лига Европа е аут от Шампионска лига и Европа, ПСВ и Арсенал врътнаха хикс (ВИДЕО)


Кралят на Лига Европа е аут от Шампионска лига и Европа, ПСВ и Арсенал врътнаха хикс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1091 0

Кралят на Лига Европа Севиля приключи участието си в евротурнирите през този сезон, след като загуби с 1:2 при гостуването си на Ланс в последния кръг от битката в Група „Б“ на Шампионската лига. Испанският клуб се нуждаеше от победа на френска земя, за да финишира на третото място и да продължи в любимия си евротурнир, но не само не успя да я постигне, а и загуби.

Така Севиля остана на последното място в групата с актив от само 2 точки. Ланс остана трети с 8 пункта и ще продължи към елиминациите във втория по сила европейски клубен турнир.

Развой на срещата

Като цяло съставът на Диего Алонсо имаше териториално превъзходство и търсеше победата, но французите показаха убийствена ефективност в атака.

Първото полувреме завърши без голове, въпреки че интересните положения не липсваха. Гостите от Испания така и не намираха път към вратата на съперника си.

След почивката Севиля вече нямаше какво да губи и се хвърли още мощно в атака. В 57-ата минута Адрия Педроса тресна напречната греда.

През последния половин час паднаха всички голове, а към края на срещата настана истинската драма. Домакините откриха резултата в 63-ата минута от дузпа. Тя бе отсъдена заради нарушение на Сумаре срещу Факундо Медина в пеналта. Пшемислав Франковски не сгреши от бялата точка – 1:0.

Video edited on Kapwing

В 75-ата минута именно Факундо Медина, който спечели дузпа за Ланс, направи такава в полза на Севиля. Зад топката застана Серхио Рамос, но вратарят Брис Самба изби у дара му от бялата точка. Оказа се, че стражът не е спазил правилата, след като и двата му крака бяха пред голлинията. Така се стигна до пребиване на дузпата. Този път Рамос не му остави шансове – 1:1 в 79-ата минута, след като я реализира в стил „Паненка“. С това попадение, което е под №17 за нето, той се превърна и в най-резултатния защитник в историята на Шампионска лига.

Video edited on Kapwing

В добавеното време именно Серхио Рамос профука златен шанс да се превърне в герой за Севиля, след като от 10 метра не успя да вкара победен гол.

За сметка на това обаче домакините не пропуснаха да накажат тръгналите вабанк напред гости. В 6-ата допълнителна минута те осъществиха страхотна контраатака, при която Флориан Сотока изведе Анжело Фулгини, който отблизо уби мечтите на Севиля – 2:1

МИРОЛЮБИВО РЕМИ В НИДЕРЛАНДИЯ

В другата среща от групата ПСВ и Арсенал завършиха 1:1. „Артилеристите“ спечелиха битката в нея, а нидерландският гранд продължава също към 1/8-финалите на Шампионската лига.

Хората на Микел Артета финишираха на върха с 13 точки. „Филипсите“ останаха втори с 9 пункта.

Двата отбора на практика вече си бяха осигурили класирането за осминафиналите. Това обаче не им попречи да изнесат зрелищен мач на „Филипс Стейдиън“.

Микел Артета заложи на голяма част от футболистите си, които започват по-рядко като титуляри. Въпреки това именно „топчиите“ откриха резултата в 42-ата минута чрез Еди Нкетия.

Малко след антракта ПСВ изравни. Точката за нидерландците донесе Йорбе Вертесен в 50-ата минута. До края и двата отбора не спряха да атакуват, но не успяха да се победят.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички