Кошмарът на Манчестър Юнайтед изпусна Байерн насред Мюнхен и спря феноменална серия на баварците


Кошмарът на Манчестър Юнайтед изпусна Байерн насред Мюнхен и спря феноменална серия на баварците
Снимка: Getty Images

13463 0

Байерн Мюнхен и ФК Копенхаген не успяха да се победят на „Алианц Арена“ в Мюнхен, завършвайки 0:0. Гостите от Дания могат да съжаляват, че не стигнаха до пълния успех.

Издънката на баварците обаче означаваше край на феноменалната им серия от 17 поредни победи в груповата фаза на Шампионската лига.

Хората на Томас Тухел със сигурност ще финишират на първото място в Група „А“ на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Те са с актив от 13 точки. ФК Копенхаген, който в предишния кръг срази Манчестър Юнайтед с 4:3 е на втората позиция с 5 точки, колкото има и третият Галатасарай. Двата тима излизат в директен сблъсък в последния рунд в датската столица.

Първото по-интересно положение бе пропиляно от баварците. Матис Тел от воле би в аут в 14-ата минута. Гостите отговори с пропуск на Рууни Барджи в 27-ата минута.

Последва неуспешен опит за гол на Томас Мюлер. До почивката двубоят продължи динамично, но не паднаха голове.

Малко след антракта Диого Гонсалвеш стреля от дъгата на пеналта, но шутът му профуча на сантиметри от лявата странична греда на Мануел Нойер. Главната съдийка на срещата Стефани Фрапар не уважи претенциите на баварците за дузпа.

До края на мача гостите пропиляха няколко златни шанса да стигнат до победата. В 68-ата минута резервата Елиас Ашури принуди Нойер да показва класата си. Германският вратар буквално спаси Байерн в 88-ата минута. Той на два пъти последователно в рамките на секунди отчая Мохамед Елиунуси. Опитният страж първо отрази негов удар с глава, а след това се справи и с добавката му.

В заключителните акорди на срещата настъпи истинска драма. В 3-ата минута на добавеното време съдийката Стефани Фрапар от Франция отсъди дузпа за Байерн Мюнхен за игра с ръка на резервата Петер Анкерсен. След намеса на ВАР обаче нейното решение бе отменено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички