В нощ на рекордите и празник на футбола! Осакатен Реал Мадрид срази Наполи в голово шоу (ВИДЕО+СНИМКИ)


В нощ на рекордите и празник на футбола! Осакатен Реал Мадрид срази Наполи в голово шоу (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4076 0

Реал Мадрид срази с 4:2 Наполи и си гарантира по безапелационен начин първото място в Група „С“ на Шампионската лига след петата си поредна победа. Двубоят на „Сантяго Бернабеу“ се превърна в истински празник на офанзивния футбол и голеада.

„Кралете“ стигнаха до успеха, въпреки че изостанаха в резултата рано-рано. Феновете на домакините станаха свидетели на поредния шеметен обрат на своите любимци, които играха в изключително осакатен състав заради цели 8 отсъстващи.

Джовани Симеоне откри резултата още в 9-ата минута в полза на шампиона на Италия. Само 120 секунди по-късно Родриго изравни със страхотен гол. Джуд Белингам с глава донесе обрата в 22-ата минута.

Почти веднага след антракта Замбо Ангиса вкара за 2:2. 19-годишният аржентински юноша на „кралете“ Нико Паз направи 3:2 в 84-ата минута след гол-шедьовър, а Хоселу фиксира крайното 4:2 в 4-ата минута на добавеното време, след като преди това блесна с куп фрапантни пропуски.

Тази поредна вълшебна и магическа нощ на „Бернабеу“ обаче ще се запомни и с куп исторически постижения. Треньорът Карло Анчелоти постигна своята победа №41 начело на Реал Мадрид в Шампионската лига, с което изравни рекорда на Мигел Муньос.

Новата перла на „кралете“ Джуд Белингам пък продължи да пише история. Младият англичанин се превърна в първия играч в историята на клуба, който отбелязва във всеки от първите си четири мача в Шампионската лига.

Така Реал е на върха с 15 точки. Наполи остава на второто място със 7 пункта. Шампионът на Италия държи съдбата в своите ръце, след като в последния мач трябва да не губи от третия Брага, който е с 4 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Срещата на "Бернабеу" стартира ударно! Още преди да са изминали 10 минути Джовани Симеоне получи топката в малкото наказателно поле на Лунин и съумя да открие от близка дистанция за 1:0. 

ГОООЛ! Броени секунди по-късно Родриго направи чудесен пробив на фланга, навлезе в наказателното поле и изравни с много мощен удар, неспасяем за Мерет и направи резултата 1:1.

 

В 14-ата минута Родриго пропусна шанс да донесе пълния обрат. Карвахал го намери перфектно, но бразилецът би над вратата.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! В 22-ата минута Реал стигна до пълен обрат. Белингам реализира 4-ия си гол в Шампионската лига и общо 15-ти негов с екипа на „кралете“. Алаба намери перфектно в пеналта англичанина, който с глава матира Мерет – 2:1.

Video edited on Kapwing

„Партенопеите“ отговориха с удар на Джовани Симеоне в 24-ата минута, спасен от Лунин. След половин час игра Браим Диас направи голям пропуск за „кралете“. Той получи непокрит, но би на сантиметри от лявата греда.

В 42-ата минута Джуд Белингам накара всички на „Сантяго Бернабеу“ да изтръпнат. Той стъпи накриво и обърна глезен. Лекарският щаб на домакините влезе на терена да му окаже медицинска помощ. В край сметка Белингам продължи да играе.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при преднина за домакините, като предложиха доста емоции и пред двете врати през първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката на терена се появи Виктор Осимен. Той замени Джовани Симеоне. Феновете на Реал пък си отдъхнаха, след като Белингам излезе и след антракта.

ГОООЛ! Гостите изравниха в 47-ата минута чрез Андре-Франк Замбо Ангиса, който първо пробва диагонален шут, но топката рикошира в Себайос, ала при добавката камерунският халф бе безпощаден – 2:2.

В 62-ата минута влезлият като резерва Хоселу блесна с голям пропуск. Родриго го намери перфектно, но той удари с коляно топката и не успя да вкара на празна врата.

В 68-ата минута Политано намери Осимен на дъгата на пеналта. Нигериецът прати топката в мрежата, но не успя да са зарадва, защото попадението бе отменено заради маркирана засада.

Последваха два поредни пропуска в рамките на 5 минути дело на Хоселу, който така и не успяваше да уцели вратата на съперника.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! 19-годишният юноша Нико Паз вкара своя дебютен гол за 3:2 в 84-ата минута. Той матира Мерет с шут около 25 метра.

Малко след това Хоселу блесна с поредния си пропуск.

ГОООЛ! В 4-ата минута на добавеното време Хоселу най-накрая вкара отблизо след пас на Белингам - 4:2.

Стартови състави

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Менди, Валверде, Кроос, Себайос, Белингам, Диас, Родриго

Наполи: Мерет, Жесус, Натан, Рахмани, Ди Лоренцо, Зелински, Лоботка, Ангиса, Политано, Кварацхелия, Симеоне

Преди мача

Днес Карло Анчелоти отново няма да разчита на близо двуцифрен брой състезатели - Арисабалага, Винисиус, Гюлер, Камавинга, Куртоа, Милитао, Модрич и Чуамени. За гостите проблемите са много по-малко - Линдстрьом, Оливера и Руи. 

"Кралете" се справиха при драматичното гостуване в Неапол с 3:2 и сега ще опитат отново да се представят на ниво. Те нямат поражение от италианския шампион в историята на съперничеството и в 5 срещи има само едно реми, различно от победи на "белия балет" (1:1 през 1987 г.). 

Друга неприятна новина за гостите е формата, в която се намира клубът. Той трудно побеждава в последно време и дори направи 1:1 при домакинството си в последния кръг на Унион Берлин. Така партенопейците разполагат с 2 победи, 2 равенства и загуба в последните си 5 срещи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички