Кой ще се изправи на финала срещу Интер? Сити и Реал решават всичко тази вечер


Кой ще се изправи на финала срещу Интер? Сити и Реал решават всичко тази вечер
Снимка: Getty Images

2879 0

Тази вечер Манчестър Сити и Реал Мадрид се изправят един срещу друг в полуфинален мач-реванш от турнира Шампионска лига. Срещата на „Етихад“ е от 22:00 часа българско време. Първият мач между двата европейски гранда приключи при равенство 1:1 на "Сантяго Бернабеу“.

Първият мач

Епизод номер 1 от битката между Сити и Реал завърши без победител след равностойна игра. Англичаните започнаха по-активно, но бяха наказани след чудесен удар на Винисиус Жуниор, който не остави шансове на съотборника си в националния отбор Едерсон. След почивката "Кралския клуб" игра по-добре и имаше на свой ред няколко изгодни положения, но стражът на „белите“ Тибо Куртоа бе матиран след топовен изстрел на Кевин Де Бройне.

Наставникът на „белия балет“ Карло Анчелоти имаше претенции към съдията Артур Диаш за това, че топката е излязла извън очертанията на терена в тъч преди попадението на белгиеца, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Повторение на полуфинала преди година

Двата колоса се изправят един срещу друг в повторение на полуфинала от миналата година, когато Реал продължи към спора за трофея след страхотна драма в реванша на „Бернабеу“. "Гражданите" бяха повели в резултата чрез Рияд Марез и имаха аванс от два гола, но късни попадения на Родриго и точно изпълнение на Карим Бензема от дузпа в продълженията елиминираха съпротивата на Пеп Гуардиола и компания.

Предимството на Сити

Сега обаче „небесносините“ имат домакинско предимство във втория сблъсък и ще се опитат да се възползват по най-добрия начин от него – тимът няма загуба у дома в Шампионска лига в последните пет години, както и от началото на тази – 14 победи във всички турнири на „Етихад“.

Трофейната ситуация при съперниците

Сити са с възможност за исторически требъл, като са на победа от титлата във Висшата лига и са на финал за ФА Къп, където ги чака двубой с градския съперник Манчестър Юнайтед на 3 юни.

Реал от своя страна има възможност да триумфира за 15-и път в турнира на богатите. Отборът загуби финала за Суперкупата на Испания от Барселона с 1:3, като каталунците ги детронираха и в Ла Лига. Все пак, възпитаниците на Анчелоти грабнаха трофея за Купата на Краля след победа над Осасуна с 2:1 и защита на титлата в Шампионска лига ще означава завършването на кампанията с две купи във витрината.

Съдиите на мача

Съдийска бригада от Полша ще ръководи сблъсъка на „Етихад“. Шимон Марчиняк получи наряд за главен съдия, а негови асистенти ще бъдат сънародниците му Павел Соколницки и Томаш Листкиевич. За четвърти съдия е назначен румънецът Ищван Ковач, а на ВАР-а ще оперират Томаш Квятковски и Бартош Франковски. Победителят от реванша в Манчестър ще се изправи на финала в Истанбул на 10 юни срещу италианския Интер. А Карло Анчелоти има идея как да спре Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички