Кога за последно никой измежду Кристиано Роналдо и Лионел Меси не бе на 1/2-финал в Шампионска лига?


Кога за последно никой измежду Кристиано Роналдо и Лионел Меси не бе на 1/2-финал в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

1264 0

Тазгодишният сезон в Шампионска лига е необикновен. Поради пандемията от коронавирус двубоите от четъртфиналната и полуфиналната фаза в турнира се играят в един мач, като само в рамките на по-малко от месец се оформи истински зрелищен турнир.

Уникалността му е засилена и от факта, че за първи път от години насам нито една от двете мегазвезди на световния футбол - Лионел Меси и Кристиано Роналдо, няма да вземе участие на полуфиналната фаза в Шампионска лига.

Първо Ювентус с португалеца в състава си отпадна шокиращо още на осминафиналите от Олимпик Лион след общ резултат 2:2, но по-малко голове на чужд терен, а впоследствие Барселона с аржентинеца в състава си претърпяха исторически погром с 2:8 от Байерн Мюнхен.

Последният път, в който нито един от двамата не е взел участие на полуфиналите в Шампионска лига датира отпреди 15 години - през сезон 2004/05, когато е дебютът на Меси в големия футбол и съответно вторият сезон на Роналдо в Манчестър Юнайтед.

През онзи сезон тогава младите надежди отпадат още на осминафиналите. Каталунците са отстранени от Челси с общ резултат 4:5, докато "червените дяволи" прекланят глава пред Милан с общ резултат 0:2. Оттогава насам неизменно поне единият измежду Роналдо и Меси остава сред 4-мата най-добри.

Нещо повече, за тези 15 години от онзи сезон 2004/05, в цели 9 случаи един от двамата печели трофея в Шампионска лига. 5 пъти това е правил Кристиано Роналдо (веднъж с Манчестър Юнайтед и 4 пъти с Реал Мадрид) и 4 пъти Лионел Меси.

А Христо Стоичков побесня след погрома за Барселона и посочи кои хора трябва да си тръгнат от клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички