Феноменалният Байерн Мюнхен, който не остави шансове на Барселона - статистика


Феноменалният Байерн Мюнхен, който не остави шансове на Барселона - статистика
Снимка: Getty Images/Gulliver

3167 0

Байерн Мюнхен унизи и разби Барселона, като го победи с 8:2 на четвъртфиналната фаза в Шампионска лига. След двубоя формата на каталунците бе най-обсъжданото нещо, което сякаш отнема от заслугите на баварците и това всъщност колко класен е в момента отборът на Ханзи Флик.

След истинското фиаско, на което станахме свидетели преди часове, редица постижения бяха подобрени и записани от футболистите на Байерн Мюнхен, като дори и наставникът Флик се отличи с такова. А ето ги и всички тях:

- Томас Мюлер е вкарал 5 гола в 5 мача срещу Барселона в Шампионска лига. Само Андрий Шевченко има толкова в състезанието.

- Иван Перишич реализира 3 попадения в последните 5 двубоя в най-престижния европейски клубен турнир. В предишните си 19 мача в състезанието няма нито 1 попадение.

- Томас Мюлер вече е вкарал 23 гола в елиминационната фаза на Шампионска лига - най-много след Лионел Меси (47) и Кристиано Роналдо (67).

- Роберт Левандовски е петият играч в историята на целия турнир (и предишните му формати), който вкарва в 8 поредни двубоя.

- Роберт Левандовски е първият футболист в историята на Байерн Мюнхен, който вкарва в 8 поредни срещи от европейски клубен турнир, като задминава Юрген Клинсман, който успява да го стори в 7 поредни срещи през 1996 година.

- Байерн Мюнхен е първият отбор, който вкарва 8 гола в елиминационен мач от Шампионска лига.

- Роберт Левандовски вкара гол номер 50 за Байерн Мюнхен в Шампионска лига от 60 мача. Само Кристиано Роналдо е достигнал 50 попадения за 1 клуб в по-малко двубои (в 50 мача за Реал Мадрид).

- Байерн Мюнхен вкара 26 гола в първите 6 мача на Ханзи Флик начело на отбора в Шампионска лига. Поне с 5 повече от всеки друг треньор в първите му 6 двубоя в турнира.

А какво точно представлява кошмарът на Барселона срещу Байерн Мюнхен в цифри?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички