Кога е жребият за 1/4-финалите и 1/2-финалите в Шампионска лига и Лига Европа?


Кога е жребият за 1/4-финалите и 1/2-финалите в Шампионска лига и Лига Европа?
Снимка: Guliver/GettyImages

1781 0

Наближава дългоочакваният момент, в който европейските битки в Шампионска лига и Лига Европа ще бъдат подновени (през месец август). Въпреки че остават още няколко сблъсъка от 1/8-финалната фаза в турнирите, то жребият за 1/4-финалите и 1/2-финалите ще се състои съвсем скоро - само след няколко дни.

Това ще се случи в петък (10.07) в специална церемония в Нион. Жребият за оставащите фази от най-комерсиалния европейски клубен футболен турнир ще започне от 13:00 часа българско време, а този за Лига Европа - от 14:00 часа българско време. И двата жребия можете да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

В Шампионска лига 4 отбора успяха да си гарантират участие в следващата фаза преди прекъсването заради пандемията от коронавирус. Това са Аталанта (който отстрани Валенсия), РБ Лайпциг (който отстрани Тотнъм), ПСЖ (който отстрани Борусия Дортмунд) и Атлетико Мадрид (който отстрани Ливърпул).

Остават да бъдат решени изходите от двойките Ювентус - Олимпик Лион (0:1 след първия мач), Манчестър Сити - Реал Мадрид (2:1 след първия мач), Барселона - Наполи (1:1 след първия мач) и Байерн Мюнхен - Челси (3:0 след първия мач). 2 от сблъсъците ще се изиграят на 7 август, а другите 2 - ден по-късно, на 8 август. Всички двубои ще са от 22:00 часа българско време.

В Лига Европа са се изиграли първите срещи в 6 от 8-те осминафинални сблъсъци. Единствените двойки, които се са играли още са Интер - Хетафе и Севиля - Рома. Това са и единствените сблъсъци от осминафиналите, които ще се проведат в 1 среща. Вижте всичко за това как, къде и кога ще се доиграят Шампионска лига и Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички