Официално: УЕФА обяви как, къде и кога ще се доиграе Шампионска лига


Официално: УЕФА обяви как, къде и кога ще се доиграе Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2023 0

От УЕФА официално обявиха решенията си за доиграването на европейските клубни турнири. Финалът на Шампионска лига ще се играе на 23 август в Лисабон, обявиха от централата след днешното заседания на Изпълнителния комитет на организацията.

Двубоите от 1/4-финалите и 1/2-финалите ще бъдат в един мач, а срещите ще се проведат между 12 и 23 август. За оставащите мачове от 1/16-финалите, които бяха отложени, не е взето решение дали да се играят в Португалия, или както бяха по план. Те ще се проведат на 7 и 8 август. Ако се играят в Португалия, градовете домакини ще бъдат Порто и Гимараеш.

Олимпийският стадион в Истанбул, който трябваше да бъде домакин на финала през този сезон, ще приеме двубоя за трофея в следващото издание на турнира. До 3 август всички национални асоциации трябва да определят участниците в турнира през следващата кампания. Лига Европа пък ще бъде довършена в четири германски града. Двубоите между Интер и Хетафе и Рома и Севиля, които бяха отложени ще се решат в една среща. Финалът ще е на 21 август.

Финалът за Суперкупата на Европа трябваше да се играе в Порто, но е преместен в Будапеща, като ще се състои на 24 септември 2020 година от 22:00 часа българско време.

А кой е фаворит да спечели Шампионска лига според Димитър Бербатов вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички