"Класически" обрат прати Айнтрахт в елиминациите на Шампионска лига


"Класически" обрат прати Айнтрахт в елиминациите на Шампионска лига
Снимка: GettyImages

3802 0

Айнтрахт Франкфурт изигра поредния си легендарен европейски двубой за 2022 година, след като "орлите" постигнаха пълен обрат като гост на Спортинг (Лисабон) и спечелиха с 2:1, класирайки се към елиминациите в Шампионска лига

Първото полувреме премина през много нерви, нарушения и не особено атрактивен футбол, като гостите определено не демонстрираха атакуващата игра, която показваха в предишните си мачове. 

В 38' се стигна до ситуация в половината на "орлите", когато Едуардс навърза няколко футболисти на гостите край аутлинията и върна назад за Угарте. Той центрира веднага към точката за изпълнение на дузпа, защитник успя да отклони с глава, но това се оказа пагубно за Айнтрахт. Кълбото се озова на крака на Гомес, който стреля мигновено от 5-6 метра и откри резултата в полза на "лъвовете"! 

След подновяването на играта гостите от Германия се опитаха да натиснат и в 60' беше отсъдена дузпа, която Камада превърна в гол - 1:1 в португалската столица. 

12 минути по-късно обратът стана пълен, след като Коло Муани се възползва от перфектен пас на току появилия се на терена Кнауф и даде аванс на "орлите". 

До края "лъвовете" направиха всичко по силите си, за да обърнат развоя на двубоя, но така и не успяха, след като носителите на Лига Европа "затвориха" по отличен начин двубоя, недопускайки сериозни положения пред вратата на Кевин Трап. 

Айнтрахт обаче може да съжалява, че няма да бъде сред поставените отбори по време на жребия за елиминациите. Тимът от Франкфурт остана на 2-ро място в групата, след като гол на Хойберг в последната секунда на мача Марсилия - Тотнъм прати "шпорите" пред Айнтрахт в класирането. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички