Кике Сетиен има план как Барселона да преодолее Байерн Мюнхен


Кике Сетиен има план как Барселона да преодолее Байерн Мюнхен
Снимка: Guliver/GettyImages

1833 0

Наставникът на Барселона Кике Сетиен беше честен и заяви, че неговият отбор не е достатъчно добър, за да се справи с висока преса, както и да държи владението. Тези думи не бяха насочни към качеството на играчите, с които разполага, което е неоспоримо, а по-скоро върху физическото състояние.

Барса влиза в сблъсък с един от най-добре подготвените в момента отбори - Байерн (Мюнхен), докато каталунците имаха и тежка среща срещу Наполи. Байерн има силата и темпото да надвие повечето отбори в Европа и затова Ситиен вероятно ще се върне обратно към 4-4-2, за да предложи по-солидно ядро на отбора.

Сетиен е уверен, че отборът му е достатъчно добър, за да победи Байерн, но много от това ще зависи от издържливостта. Няма смисъл се използват трима играчи в нападение, ако няма кой да им достави топката. Ето защо се очаква Барса да се върне обратно на 4-4-2, като Меси ще може да играе  зад Суарес и да жертва напред за друг халф.

Очаква се защитата да остане същата, но Бускетс и Артуро Видал отново са на разположение, след като бяха наказани срещу Наполи. Очаква се играят заедно с Де Йонг и Роберто. Много е възможно Антоан Гризман да остане на пейката.  Сетиен използва тази тактика срещу Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, макар и с Артур и Рики Пуч като допълнителен човек в средата във всеки мач съответно, но не успя да спечели нито един от тях. Планът е да се задържа топката, да се доминира на терена и така да се ограничи Байерн, който е изключително опасен по двата фланга. Ако това се случи, то ще се улесни и задачата на Меси и Суарес в предни позиции.

А кои са факторите, които карат Барселона да вярва, че може да спечели Шампионска лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички