Факторите, заради които Барселона вярва, че ще спечели Шампионска лига


Факторите, заради които Барселона вярва, че ще спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1851 0

Барселона се класира сред най-добрите 8 в Шампионска лига, след като се справи с Наполи на 1/8-финалите. По този начин каталунците продължават да преследват голямата си цел - трофей от турнира. Това обаче няма да е никак лесно, тъй като опонентът им на 1/4-финалите е Байерн (Мюнхен). Въпреки всички проблеми, които имат на "Камп Ноу", то отборът има сериозни доводи, които го карат да мечтае.

Ето и кои са факторите, според Marca, които може да донесат шестата титла от Шампионска лига:

Лионел Меси

Малко от най-добрия Меси ще е достатъчно, за да може да поведе своите съотборници. Именно той се появи за 30 минути срещу Наполи и това бе предостатъчно, за да класира отбора на 1/4-финал. Той е показал на Байерн преди през 2009 и 2015 г., че е неудържим в най-добрата са форма, но също така и страда срещу баварците през 2013 г.

По-голяма вариативност

Серхио Бускетс и Артуро Видал ще бъдат на разположение отново след пропускане на последния двубой. Връщането им дава повече възможности на Сетиен, което означава, че той може да направи повече промени и да запази играчите си свежи. Усман Дембеле също може да участва на някакъв етап, което означава, че  Антоан Гризман, Сержи Роберто и Иван Ракитич могат да бъдат завъртени.

Френки Де Йонг се завърна

Холандецът показа най-добрата си светлина срещу Наполи. Той завърши 93 процента от своите пас в половината на италианците, като позволи на отбора си "да диша" и прекъсна линиите с неговото преминаване. Артур Мело със сигурност няма да липсва на Барселона, ако Де Йонг може да остане на това ниво.

Форматът

Всичко да се реши само в един двубой - това устройва Барселона. При положение, че реваншите се бяха запазили, то това увеличава шнаса за излагането на недостатъците им, но при един двубой, това не е така. "Няма фаворити с този формат", каза самият Сержи Роберто.

Фактите, които говорят, че някой измежду Барселона и Байерн ще спечели Шампионска лига

Отбранителната линия

Марк-Андре тер Щеген, Жерард Пике и Клемен Ленгле са изключително важни за отбора на Кике Сетиен. Тер Щеген ще иска да се докаже, че е по-добър от Мануел Нойер в другия край на терена, Пике е един от най-последователните им играчи през този сезон, а самият Ленгле продължава да се усъвършенства. Барселона се защитава по-добре след паузата и ще се надява това да продължи в последните етапи на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички