Карим Бензема се активизира за най-важните срещи с 4 гола в 3 мача


Карим Бензема се активизира за най-важните срещи с 4 гола в 3 мача
Снимка: Getty Images

1249 0

Елиминациите в Шампионска лига вече са в разгара си и Карим Бензема е в много добра форма, за да изведе Реал Мадрид възможно най-далеч. През миналия сезон той изведе "белия балет" на финал с цели десет гола в елиминациите. Тази година той вече отбеляза четири попадения и едно след 22 минути на четвъртфиналите срещу Челси.

Бензема беше без гол в груповата фаза, с нула гола в четири мача, но сега формата му е на съвсем друго ниво. Срещу лондонския клуб той откри резултата. Дани Карвахал изпрати топката над защитата, след което бе отиграна от Винисиус, но Кепа спаси. Отбитата топка стигна до французина, за да донесе предимство на отбора си. Неговият четвърти в тази Шампионска лига.

Шампионска лига - приоритетът пред Реал и Бензема

 Бензема прекъсна своята суша в Шампионска лига срещу Ливърпул на "Анфийлд". Той продължи с голмайсторската си героичност в реванша, отбелязвайки единствения гол за вечерта. Той направи и асистенцията за Винисиус, като бразилецът му върна услугата в сряда.

Бензема, макар и непостоянен през първите две трети от сезона поради контузия, беше решен да се върне на най-доброто си ниво след последната международна пауза. I той направи точно това. Хеттрик срещу Реал Валядолид, хеттрик срещу Барселона и гол срещу Челси. Общо седем гола в последните четири мача.

Това са цифри, с които със сигурност отборите трябва да се съобразяват: 26 гола в 33 мача този сезон. Той все още е далеч от миналогодишните 44, но Реал Мадрид се интересува единствено от него да продължи тази серия в Шампионска лига. Състезание, с което той се справя като никой друг през последните години. Карло Анчелоти пък посочи най-добрия играч в двубоя срещу Челси и той не бе нито Бензема, нито пък Винисиус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички