Карим Бензема намекна, че най-доброто от него предстои и отсече: Не планирах да вкарвам толкова голове


Карим Бензема намекна, че най-доброто от него предстои и отсече: Не планирах да вкарвам толкова голове
Снимка: Getty Images

2923 0

Звездата на Реал Мадрид Карим Бензема намекна, че настоящият сезон 2021/22 може да се окаже най-добрият в неговата кариера в испанската столица, след като Кралският клуб успя да отстрани ПСЖ на 1/8-финал в Шампионска лига.

В сряда вечер (9 март) 34-годишният французин отбеляза хеттрик във вратата на Джанлуиджи Донарума и по този начин задмина легендарния Алфредо ди Стефано като третия най-резултатен футболист в историята на клуба (309 попадения, от които 67 в Шампионска лига).

В интервю пред "Real Madrid TV" Бензема заяви, че едва ли представянето му срещу френския гранд е било неговото "най-добро", тъй като:

"Не знам дали това беше най-добрият ми мач, защото си спомням и финала в Шампионска лига срещу Ливърпул. Ако пък е, то това е заради хеттрика и защото беше много важен мач за нас", започна Карим, връщайки се към победата с 3:1 срещу мърсисайдци през пролетта на 2018 година.

"Този сезон може да се окаже най-добрият в кариерата ми, защото всяка година искам повече от предишната и в момента съм на прав път", каза още Бензема.

*В последния сезон на Кристиано Роналдо в Мадрид Карим Бензема вкара едва 5 гола в Ла Лига, но след неговото заминаване той отбелязва по минимум 20 попадения всяка кампания, като през настоящата те са 20 от 24 изиграни мача и общо 30 във всички турнири!

В своето интервю французинът говори и за подобрения рекорд на Ди Стефано: "Това е сбъдната мечта, защото той е легенда на Мадрид. Помня първия ми ден в клуба - той беше президент и ме прегърна. Да подобря неговите числа ме прави много горд, много щастлив и ми дава сила да се целя още по-високо".

"Когато подписах с Реал Мадрид го направих, за да печеля титли. Не планирах да вкарвам толкова голове, колкото сега, но винаги съм искал да остана в съзнанието на феновете, да бъда запомнен от тях. Мисля, че съм на прав път", завърши Бензема.

Вижте още: Съдийски анализатори: Няма нарушение на Бензема срещу Донарума!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички