По ирония на съдбата: Три звездни трансфера това лято ще играят срещу бившите си отбори в ШЛ


По ирония на съдбата: Три звездни трансфера това лято ще играят срещу бившите си отбори в ШЛ
Снимка: Getty Images

4988 0

Съдбата понякога може да е доста иронична и да ни поставя в ситуации, в които да изпитва нашата психика и възможности. Определено вчерашния жребий беше такъв и успя да противопостави три звездни трансфера това лято срещу бившите им отбори. Става въпрос за Роберт Левандовски, Ерлинг Холанд и Анхел ди Мария. 

Сагата около полския голмайстор и Байерн Мюнхен даваше "хляб" на журналистите почти през цялото лято, като баварците отказваха да го пуснат да премине в Барселона. В край на сметка инатът на нападателя надделя и той се озова на "Камп Ноу", след което последваха и нападки между двете страни, като изглеждаше, че прекрасните години в Германия са забравени напълно. Сега Левандовски ще трябва да отключи головата си мощ срещу бившия си отбор в групите на Шампионска лига. От своя страна Байерн се подсилиха със сенегалския нападател на Ливърпул - Садио Мане, който се адаптира по прекрасен начин и вече има три отбелязани попадения. Определено сблъсъците ще бъдат зрелищни!

Ерлинг Холанд бе един от най-нетърпеливите да обяви трансфера си от Борусия Дортмунд в Манчестър Сити още преди края на първенствата в Европа. Норвежкият голмайстор прекара три години на немска територия, но определено предизвика фурор с възможностите си и грабна окото на Пеп Гуардиола. И въпреки, че нападателят не се раздели със скандали, както Левандовски, да вкара на отбора, който му даде шанс да блесне на европейската сцена определено ще бъде голямо изпитание за него. През сезон 2020/2021 "гражадните" отстраниха Дортмунд, които тогава имаха нападателят в състава си, на четвъртфинал в Шампионска лига, но той тогава не успя да се разпише. Сега трябва да бележи от другата страна а сблъсъка изглежда обещаващ!

Аржентинското крило Анхел ди Мария "скъса" сериозните си отношение с ПСЖ това лято и премина като свободен трансфер в италианския Ювентус. 34-годишния футболист изкара 7 сезона във Франция, като определено бе неизменна част от състава и много важна фигура. "Старата Госпожа" го прие с отворени обятия, като нападателят отбеляза гол и даде асистенция още в първия си мач. Сега ще трябва да се изправи срещу сънародника си в Аржентина - Лео Меси, Неймар и Мбапе в група "H" на Шампионска лига, а Ди Мария винаги има с какво да изненада опонентите си!

Ето и всички групи от жребия на Шампионска лига за сезон 2022/2023.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички