Кой друг, ако не Кейн? Британецът разнищи Галатасарай и прати Байерн Мюнхен на елиминации (ВИДЕО)


Кой друг, ако не Кейн? Британецът разнищи Галатасарай и прати Байерн Мюнхен на елиминации (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7432 0

Германският гранд Байерн Мюнхен си осигури участие на елиминациите на Шампионска лига, след като победи с 2:1 Галатасарай в мач от груповата фаза на турнира. Големият герой за баварците се казваше Хари Кейн, който вкара и двете попадения във вратата на турския гранд.

Първото попадение в мача падна късно в 80-ата минута. Йошуа Кимих намери Хари Кейн след центриране от свободен удар, а британецът вкара с глава за 1:0. Отново Кейн бе точен 6 минути по-късно, след като се възползва от хубав пас на Матис Тел. Галатасарай вкара почетен гол в третата минута на добавеното време, но той не бе достатъчен.

С победата днес баварците си осигуряват участие на 1/8-финалите в Шампионска лига за 16-и пореден път в своята история. Байерн е първи в своята група с 12 точки. Галатасарай пък е на третата позиция с актив от 4 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата стартира с тактическо надиграване. Двата тима се опитваха да наложат надмощие, но след десетата минута Байерн се настани в половината на противника. Стигна се до няколко удара и пред двете врати, но никой от тях не затрудни нито Нойер, нито Муслера.

В 22-ата минута топката бе получена от Лерой Сане. Футболистът на Байерн нанесе инстинктивен удар, който профуча на сантиметри от левия страничен стълб. Само 8 минути по-късно отново германецът се оказа под прожекторите. Сане се оказа очи в очи с Муслера, но уругваецът запази спокойствие и направи страхотно спасяване.

До края на почивката Галатасарай вдигна оборотите и фланговите футболисти на тима започнаха да изненадват неприятно баварците. в 43-ата минута Икарди можеше да отбележи, но ударът му бе спасен от Мануел Нойер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката двата тима вдигнаха оборотите. В 53-ата минута Хари Кейн разтресе гредата след удар на празна врата, като имаше жесток малшанс. Галатасарай отговори подобаващо в 62-ата минута. Влезлият като резерва Бариш Йълмаз вкара топката във вратата на Нойер, но попадението бе отменено поради засада на Икарди в изграждането на нападението.

Томас Тухел предприе действия и изкара грешника Лерой Сане в 72-ата минута, а в игра се появи Матис Тел. Дайо Упамекано пък получи травма и бе заменен в същата минута от Кингсли Коман. В 75' Анхелиньо от Галатасарай направи добър пробив в половината на баварците, но не успя да създаде положение за своя тим, тъй като бе спрян от защитата на домакините.

Резултатът бе открит в 80-ата минута. Байерн получи правото да изпълни свободен удар, а зад топката застана Йошуа Кимих. Германецът сложи топката на главата на Хари Кейн, който матира Муслера за 1:0. Първоначално попадението бе отменено поради засада, но след проверка на ВАР голът бе зачетен.

В 86' отново Кейн попадна под прожекторите и сложи точка на спора. Тел подаде на британеца, който запази спокойствие и направи резултата 2:0. Във втората минута на добавеното време Тел намери Мюлер, който остана очи в очи с Муслера, но ударът на германеца мина на сантиметри от страничния стълб. В третата минута от добавеното време пък Седрик Бакамбу вкара почетен гол за 2:1, след като защитата на баварците увисна.

СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Нойер, Упамекано, Мин Дже, Кимих, Горецка, Кейн, Сане, Коман, Дейвис, Мазрауи, Мусиала

Галатасарай: Муслера, Анхелиньо, Абдулкерим, Санчес, Боуи, Каан, Торейра, Заха, Керем, Зиеш, Икарди

ПРЕДИ МАЧА

Двата тима се изправиха един срещу друг за пръв път в група "A" на 24 октомври. Тогава Галатасарай впечатли с изявите си, контролирайки срещата, но се разпадна в последните минути, губейки с 1:3 на собствена земя.

През изминалия уикенд Байерн получи допълнителен стимул, след като буквално разби Борусия Дортмунд в дербито на германската Бундеслига "Der Klassiker". Момчетата на Томас Тухел се наложиха с 4:0 на "Сигнал Идуна Парк", а Хари Кейн се развихри и отбеляза хеттрик.

Към момента лидер в групата е Байерн със 100-процентов актив след 3 изиграни мача (3 победи, 9 точки). Втори е Галатасарай с пет пункта по-малко, следван от Манчестър Юнайтед (3) и Копенхаген (1).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички