Играчите на Валенсия бойкотираха пресконференцията преди мача с Челси заради Марселино


Играчите на Валенсия бойкотираха пресконференцията преди мача с Челси заради Марселино
Снимка: Guliver/GettyImages

2991 0

Валенсия най-вероятно ще бъде глобен от УЕФА, след като играчите на тима отказаха да присъстват на задължителната пресконференция преди двубоя с Челси от груповата фаза на Шампионска лига. Причината за действията на футболистите на "прилепите" е недоволството им от решението на собственика на клуба Питър Лим да уволни наставника Марселино.

Това постави новият треньор на тима Алберт Селадес в неловка ситуация по време на срещата с медиите миналата вечер. "Очевидно ситуацията не е перфектна, но това е решение на играчите. Нямам какво повече да кажа, нито какво да направя", коментира Селадес преди мача в Лондон тази вечер.

Собственикът на Валенсия изненадващо уволни Марселино в края на миналата седмица, въпреки че той се представи отлично начело на тима в последните два сезона, като на два пъти завърши в топ 4 и осигури участие на клуба в Шампионска лига, а в края на миналата кампания донесе на Валенсия трофея от Копа дел Рей след победа над Барселона във финала. Парадоксално, Марселино заяви, че именно този успех му е коствал работата, тъй като Лим е бил недоволен, че треньорът е фокусиран върху финала, а не върху финиширането в топ 4 на Ла Лига, което той тъй или иначе постигна.

"Говоря с футболистите всеки ден. Те взеха решение да не се явят на пресконференцията, но между нас винаги има диалог. Тяхната реакция от моето идване е много добра и ще продължи да се подобрява. Духът в съблекалнята е на високо равнище. Започваме участие в най-добрия клубен турнир в Европа и това е предостатъчна мотивация за играчите да дадат най-доброто от себе си. Те искат да играят, да усетят атмосферата и да бъдат сред титулярите. Никой не иска да пропусне това, което е най-важното за мен", допълни Селадес на пресконференцията.

"За нас ще бъде голямо и интересно предизвикателство да играем срещу Челси. Наясно сме, че те могат да ни създадат доста проблеми. Ние ще се подготвим по най-добрия начин за мача и ще се опитаме да постигнем положителен резултат", каза още треньорът на Валенсия. Челси посреща Валенсия на "Стамфорд Бридж" тази вечер от 22:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички