16-годишен вдъхнови Барселона за разгромна победа срещу Валенсия


16-годишен вдъхнови Барселона за разгромна победа срещу Валенсия
Снимка: Getty Images/Gulliver

18351 0

Барселона победи тима на Валенсия с 5:2 в двубой от 4-ия кръг на Ла Лига. Аплодисментите обра 16-годишния талант на каталунците Ансу Фати, който се отличи с гол и асистенция и стана най-младият играч в елита на Испания с тези показатели в една среща - 16 години и 318 дни. Той откри още във втората минута, а в седмата подаде за дебютния гол на Френки де Йонг. Луис Суарес се разписа два пъти, а едно попадение добави и Жерар Пике. Кевин Гамейро се разписа за гостите в 27', а Макси Гомес оформи крайния резултат в 92'.

Барселона започна ударно двубоя. Още в 3' откри резултата, като автор на попадението бе 16-годишният Ансу Фати. Той се разписа от около 11 метра, а преди това Гризман пропусна топката. 5 минути след това Фати се отличи и с асистенция. Той сложи топката на крака на Френки де Йонг, който шутира изключително от движение в горната вътрешна страна на мрежата.

В следващите минути играта се успокои, като чак в 29' бе следващата опасна ситуация и тя бе голова, но за гостите. Кевин Гамейро стигна до топката пред вратата и нямаше как да пропусне оттам. Ударът му по тревата влетя в мрежата от лявата греда. Ситуацията бе преразглеждана и от ВАР, но попадението бе зачетено.

До края на полувремето и двата тима играеха много отворен футбол, като се организираха атаки и към двете врати. Каталунците обаче допускаха и доста грешки в защита, но за тяхна радост до повече попадения не се стигна във вратата на Тер Щеген.

Втората част започна с атаки към вратата на гостите. В 52' Антоан Гризман достигна до подаване в наказателното поле и стреля, но Силесен спаси. При добавката обаче Пике бе безгрешен.

Натискът на Барселона продължи и в 61', секунди след влизането си, Луис Суарес  се отскубна, преди да поеме брилянтен пас и да нанесе прецизен удар, преодолял вратаря за 4:1. В 74' Серхио Бускетс достигна първи до отбитата топка и опита да преодолее вратаря от далечно разстояние. Ударът беше добър, но прелетя малко встрани от дясната греда.

В 82' Луис Суарес  демонстрира перфектна техника, шутирайки от движение от самата граница на наказателното поле в долния десен ъгъл за 5:1. В добавеното време на двубоя Максимилиано Гомес Гонсалес  използва головата възможност и отбеляза за крайното 5:2.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Отборът на Ернесто Валверде не стартира защитата на титлата си по най-добрия възможен начин. Контузията на аржентинската суперзвезда Лионел Меси оказва негативно влияние върху представянето на Барселона и шампионите имат много проблеми. Днес Меси отново няма да може да помогне на своя отбор.

Каталунците записаха най-лошия си старт на сезона от 2008/09, печелейки едва четири точки в първите три мача. Двете им визити в Баската Република срещу Атлетик Билбао и Осасуна завършиха със загуба и равенство.

Валенсия също има актив от четири точки от първите три кръга. Изненадващо за мнозина, ръководството на Валенсия уволни Марселино въпреки успехите, които бразилецът докара на отбора в последните три сезона, включително и Купата в края на миналия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички