Хосеп Гуардиола се взира, освен към финал, и към два други рекорда срещу Реал Мадрид


Хосеп Гуардиола се взира, освен към финал, и към два други рекорда срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

4719 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола с стреми да запише два рекорда в предстоящата визита на неговия отбор от полуфиналите в Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

51-годишният наставник изведе „гражданите“ до победа с 4:3 в първия мач миналата седмица, като Кевин Де Бройне, Габриел Жезус, Фил Фодън и Бернардо Силва се разписаха на „Етихад“.

Гуардиола ще срещне Реал за 20-и път в своята треньорска кариера от всички надпревари и вече на два пъти е елиминирал 13-кратния европейски шампион във финалната фаза от ШЛ. Първият път е от 2010-11, когато Барселона на Пеп побеждава Реал с 3:1 общ резултат на полуфинал, а преди това елиминира настоящия си отбор в по-ранна фаза.

Ако „гражданите“ продължат към финала с елиминация на „лос бланкос“, то каталунецът ще стане първия мениджър в историята на Шампионска лига, който елиминира три пъти гранда от Испания.

Гуардиола има четири победи над Реал Мадрид в този турнир, като само бившият треньор на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд има повече – 7. Две от тези победи на баварския наставник идват на „Сантиаго Бернабеу“.

При успех в сряда пък испанецът ще стане и първият треньор, който печели три пъти като гост на Мадрид. Сити е непобеден в 14 мача от всички надпревари и се нуждае дори от равенство срещу „лос бланкос“, за да стигне втори пореден финал в ШЛ. А какво помоли Марез Илън Мъск, разберете в другия материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички