Тънките сметки: Кой от какво се нуждае тази вечер, за да стигне плейофите в ШЛ?


Тънките сметки: Кой от какво се нуждае тази вечер, за да стигне плейофите в ШЛ?
Снимка: uefa.com

2668 0

Тази вечер ще се изиграят 8 мача от предпоследния кръг на груповата фаза в Шампионска лига и всеки от тях има заряд и е важен за положението на поне един от членовете на групата. От четирите групи, които играят днес - "E", "F", "G" и "H", само два отбора вече са си осигурили участие на следващия етап на турнира. Това са Байерн Мюнхен и Ювентус. Ето за какво ще се борят останалите 14 тима тази вечер:

23.11.2021 г.

Играят днес:

19,45 часа: Динамо (Киев) - Байерн Мюнхен

22.00 часа: Барселона - Бенфика

Класиране:

1. Байерн 12 т.

2. Барселона 6

3. Бенфика 4

4. Динамо 1

✔️Байерн е на 1/8-финал

✔️Барселона взе своите точки изключително в мачовете срещу Динамо, в които запса 2 победи. Тази вечер те посрещат Бенфика, а на 8 декември е последният им мач в групата - срещу Байерн.

За да се класира за плейофите, каталунският гранд се нуждае от победа над португалците. Равенство или поражение днес ги поставя в трудно положение.

✔️На Бенфика им предстои и мач с Динамо на 8 декември. Те все още имат шансове да излязат от групата, но за целта им са нужни две победи до края. Бенфика може да продължи напред и при победа и равен в тези оставащи 2 мача, но за това е нужно да се надяват Барселона да не победи лидера в групата.

✔️ Освен домакинството на Байерн, на Динамо им остава и мач с Бенфика на 8 декември. Те са на границата на отпадане от турнира и за да продължат напред, трябва да победят "баварците" и Бенфика и да се надяват Барселона да падне от германския колос.

Играят днес:

19,45 часа Виляреал - Манчестър Юнайтед

22,00 часа Йънг Бойс - Аталанта

Класиране:

1. Манчестър Юнайтед 7 т. (+1)

2. Виляреал 7 (+4)

3. Аталанта 5

4. Йънг Бойс 3

✔️ "Червените дяволи" имат равен брой точки с Виляреал и ако ги победят тази вечер, отиват в плейофите на турнира. В случай на равенство в Испания днес, в последния кръг - на 8 декември, победа над Йънг Бойс ги връща в играта.

✔️ Виляреал има тежка програма, но шансовете остават. В последния кръг "жълтата подводница" гостува на Аталанта и за да продължи към плейофите, има нужда от поне една победа и един равен. При определени обстоятелства и спечелването само 3 точки в двата мача могат да ги издърпат към плейофите.

✔️ "Бергамаските" изпуснаха два пъти победата над Манчестър Юнайтед в групата и това се отрази на положението им в таблицата. Те обаче имат добри изгледи да продължат напред, като за това е нужно да победят и Йънг Бойс тази вечер, и Виляреал в последния кръг.

Дори реми с испанците може да свърши работа на Аталанта, но само ако Виляреал загуби от Юнайтед. Равен също може да е достатъчен, но само ако бият швейцарците с 4:0.

✔️ Йънг Бойс имат малки шансове за излизане от групата, но това е възможно, ако вземат двата си оставащи мача. В последния кръг швейцарците играят с Манчестър Юнайтед, но поражение днес за тях означава отпадане.

Играят днес:

22,00 ч. Севиля - Волфсбург

22,00 ч. Лил - РБ Залцбург

Класиране:

1. РБ Залцбург 7 т.

2. Лил 5

3. Волфсбург 5

4. Севиля 3

✔️ В тази група е много интересно, защото всеки отбор има шанса да излезе от нея. Най-добра е ситуацията у Залцбург, които се нуждаят от победа над Лил тази вечер, за да стигнат до плейофите. В случай на загуба всичко се променя, тогава победата над Севиля в последния кръг на 8 декември става задължителна.

✔️ Ако Лил победи РБ Залцбург днес, шансовете им за плейофите остават високи. Дори поражение срещу австрийците обаче ще ги остави в играта, но тогава ще е нужна победа над Волфсбург и да разчитат на "вълците" да вземат точки от останалите два тима в групата.

✔️ На германците днес им предстои мач със Севиля, а на 8 декември - домакинство на Лил. За да излязат от групата, им е нужно да победят испанците или да завършат наравно, но да се надяват, че Лил няма да победи лидера в групата. Тогава "вълците" ще се нуждаят от успех над французите у дома или на равен, но ако Лил загуби срещу Севиля.

Ако Волфсбург падне от андалусийците, шансовете им значително намаляват и тогава трябва задължително да бият Лил и да се надяват Залцбург да не губи от Севиля.

✔️ Севиля е в най-трудна ситуация, заради което е задължен да спечели и двата си оставащи мача, за да премине към плейофите. Също така тимът на Хулен Лопетеги трябва да разчита и на това конкурентите му да губят точки.

Играят днес:

22,00 ч. Челси - Ювентус

22,00 ч. Малмьо - Зенит

Класиране:

1. Ювентус 12 т.

2. Челси 9

3. Зенит Санкт Петербург 3

4. Малмьо 0

✔️ Ювентус вече е осминафиналист в Шампионска лига

✔️ Челси също има отлични шансове да ги последва, но затова е необходимо или да не губят от тях в този кръг, или от Зенит в последния мач. А също и руснаците да не победят Малмьо.

✔️ На Зенит ще му е много трудно да излезе от групата си, като за целта е нужно не само да победи и Малмьо, и Челси с 2 гола разлика, но и да се надяват на поражение на лондончани срещу Ювентус тази вечер.

✔️ Малмьо вече загуби шансове за плейофите в турнира. Нещо повече - дори класирането им за Лига Европа изглежда малко вероятно, тъй като за целта е нужно или да победи Зенит с 5 гола разлика, или да победи някак, но и да не търпи поражение от Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички